Petter Northug jr 1024
Petter Northug jr 1024

Northug jr. må bli bedre teknisk

Trønderen er i full gang med OL-forberedelsene.

Langrenns-esset kjempet seg gjennom omfattende tester på rulleski i Oslo onsdag formiddag.

Northug jr. tok tre VM-gull i Liberec, men teknikktrener ved Olympiatoppen, Audun Svartdal, mener likevel at 23-åringen har mye å lære før OL i Vancouver i februar neste år.

- Han har vært god nok teknisk til å vinne fellesstarter, men ikke nok til å vinne enkeltstarter. Hvis han skal vinne 15 kilometer enkeltstart i OL, må han justere teknikken sin. Han må bli bedre, sier Svartdal til TV 2 Sporten.

Bein og hofter
Teknikktreneren forklarer:

- Når Petter ligger i feltet, bruker han beina lite. Han har hengt mye på stavene, slik at han har nok sprut igjen i beina når spurten går. Dette har vært bevisst, men hvis han skal gå fortere må han bruke beina og hoftepartiet bedre.

Petter Northug jr. er enig med sjefen.

- Jeg sikter meg inn mot 15 kilometer enkeltstart, og det er ikke noe tvil om at hvis jeg skal gå fort alene, så må jeg terpe teknikk. Det er også noe jeg er veldig innstilt på å gjøre, sier stjerneløperen.

Northug jr. forteller til TV 2 Sporten at han skal terpe teknikk i hele sommer.

- Nå handler det om å få automatisert det, sier han.

- Bedre enn i fjor
Til tross for tekniske utfordringer, er Northug jr. godt fornøyd med onsdagens test på Idrettshøgskolen.

- Jeg ligger litt bedre an nå enn hva jeg gjorde i fjor. Det har vært rolig i hele april, men jeg har ikke sluppet meg ned så altfor mye.

23-åringen tror ikke han nødvendigvis må bli en bedre langrennsløper for å ta gull i Vancouver.

- Jeg skal følge det samme opplegget som i fjor. Hvis jeg er i samme form som i Liberec, kan mye være gjort, sier en selvsikker Petter Northug jr.