TIL DIN STUE: Lance Armstrong og Alberto Contador er klar for spanske etapperittet Vuelta Castilla y León 23. 27. mars. (Foto: JAIME REINA/AFP)
TIL DIN STUE: Lance Armstrong og Alberto Contador er klar for spanske etapperittet Vuelta Castilla y León 23. 27. mars. (Foto: JAIME REINA/AFP)

Sykkelstjerner får ikke lønn

Finanskrisen rir Lance Armstrong & co. i storlaget Astana.

Selv hovedpersonen i det pågående sykkelsirkuset Astana - Lance Armstrong - er selv ikke rammet av den pågående økonomiske krisen, ettersom den sjudobbelte Tour de France-vinneren foreløpig sykler gratis for sin kasakhstanske arbeidsgiver.

Overfor New York Times bekrefter imidlertid talsmann Philippe Maertens at resten av laget ikke har fått siste lønning på konto.

-Det har oppstått noen finansielle problemer, sier Maertens til AP.

Men avkrefter at Giro d'Italia-starten i Venezia står i fare.

- Jeg ser ikke noe problem her. Hvorfor skulle vi ikke stille til start? Laget bryter ikke sammen. Det er kun snakk om en utsatt utbetaling, påstår Maertens.

Stikker problemet dypere, kan imidlertid Astana bli nektet start i Tour de France senere i sommer. Alle Pro Tour-lag må møte visse økonomiske krav. Hvis ikke, risikerer de å bli fratatt lisensen.

UCI-president Pat McQuaid bekrefter at det er satt av tid til et møte mellom partene.

- Det virker som om noen ryttere ikke er blitt betalt. Sponsorene er muligens i en vanskelig økonomisk situasjon. Jeg skal sende dem et brev, før jeg drar til Kasakhstan, og i det brevet vil det stå at at de i verste fall kan miste lisensen, sier McQuaid til Reuters.