Freddy dos Santos
Freddy dos Santos
AUDA! Jan Kjell Larsen ser ballen gå inn etter en kjempetabbe mot Vålerenga. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
AUDA! Jan Kjell Larsen ser ballen gå inn etter en kjempetabbe mot Vålerenga. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Troy Perkins (Foto: SCANPIX)
Troy Perkins (Foto: SCANPIX)
Tor Ole Skullerud (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Tor Ole Skullerud (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Martin Andresen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Martin Andresen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Molde-VIF: Vålerenga knuste Molde

Bojan Zagic med VIFs tredje scoring - se målene her!

Se Molde - Vålerenga (0-3) på TV 2 SPORT, TV 2 SUMO eller i vårt Livesenter.

Lagoppstillingene:

Molde (4-3-3): Larsen; Paulsen Vatshaug, Andreasson, Forren, Rindarøy; Hoseth, Berg Hestad, Thioune; Biram Diouf, Pate Diouf, Mota.
VIF (4-3-3): Perkins; dos Santos, Muri, Hagen, Storbæk; Singh, Andresen, Hæstad; Mos Abdellaoue, Leigh, Moa Abdellaoue.

84': Rune Ertsås inn for Vegard Forren.

79': MÅL! VIF kontrer og Martin Andresen slår igjennom Dawda Leigh på venstre. Han bruker litt tid før han rykker ned mot dødlinja og slår inn foran mål. Ballen går forbi Bengt Sæternes, men på bakerste kommer Bojan Zagic og hamrer inn VIFs tredje for kvelden og serberens første for sesongen.

Se scoringen her (krever innlogging):

305786

77': Mame Biram Diouf får ballen feilvendt på VIFs 16-meterstrek. Vender opp med Hagen og Muri i rygg, men skuddet blokkeres til hjørnespark.

75': Molde prøver på lange oppspill mot Engas mål. Presisjonen mangler totalt og hjemmelaget sliter ekstremt med å komme til sjanser.

70': Dobbeltbytte hos Molde. Mattias Moström og Christian Steen inn - José Mota og Pape Pate Diouf ut.

59': Mos byttes ut for Enga - Bengt Sæternes kommer inn.

54': Ny god VIF-sjanse. Ruller opp fra høyre mot venstre. Kristofer Hæstad mottar ballen og prøver et skudd. Ballen via Paulsen Vatshaug og til hjørnespark.

49': MÅL! Et frispark for VIF på høyresiden blir slått inn i Moldes straffefelt. Freddy dos Santos slår Vegard Forren i en luftduell på fem meter og stusser ballen i mål. VIF har hatt to sjanser og scoret to mål!

Se scoringen her (krever innlogging):

305767

46': Harmeet Singh går ut - Bojan Zagic kommer inn.

Pause: Det er keeperne som har vært avgjørende den første omgangen. Mens Moldes Jan Kjell Larsen egenhendig forærte Vålerenga ledelsen med en vanvittig tabbe etter 25 minutter, har hans amerikanske kollega, Troy Perkins, holdt nullen for VIF. Perkins har reddet flere gode MFK-sjanser og fremover har laget hans vært helt totalt blottet for angrepsvilje.

- Jeg sa til Skullerud nå at om de faller lengre bak for å sikre ledelsen så står de oppe blant supporterne våre bak målet. De har jo nesten ikke hatt et angrep, men de har fått et mål og det er det som teller, sier Jonevret ved pause og kommer med enda et stikk til VIFs mangel på vilje til å angripe.

- Vi må være obs på at de ikke får kontre på oss, men de er ikke interesserte i å kontre heller, sier MFK-treneren midtveis.

Se pauseintervjuene med trenerne:

305765

Hans trenerkollega hos bortelaget var også mest opptatt av VIFs defensiv.

- Vi leder 1-0 og forsvarer oss tidvis bra. Vi har hatt en stor sjanse i tillegg til målet og går til pause med ledelse, men vi har ting å jobbe med, sa Tor Ole Skullerud ved pause.

41': Ny stor dobbeltsjanse! Denne gang er det den andre Diouf, Pape Pate, som først header i stolpen. Returen er han selv først på, men igjen står Perkins i veien og slår ballen over til hjørnespark. Amerikaneren holder VIF i ledelsen!

36': Den påfølgende corneren ender igjen hos Biram Diouf. Senegaleseren fyrer av og ballen går mot mål. Perkins er etter den, men Kristofer Hæstad er der også og slår vekk ballen like foran amerikaneren. To store Molde-sjanser!

Se sjansene her (krever innlogging):

305751

35': Molde er svært nær ved å utligne! Mame Biram Diouf får et vakkert innlegg fra høyre og setter hodet til. En kjemperedning av Troy Perkins redder VIF.

25': MÅL! Kjempetabbe av Jan Kjell Larsen! Dawda Leigh fører ballen med Berg Hestad halsende bak seg. Drar seg inn fra venstre og skyter fra omlag 23 meter. Ballen har ikke fart, men spretter like foran Larsen som blir fintet ut. Den går via skulderen til MFK-keeperen og i mål. Leighs første Tippeliga-mål.

Se tabben her (krever innlogging):

305742

23': José Mota med kampens første ordentlige sjanse. Får ballen feilvendt og må ut av 16-meter for å hente. Vender og skyter på 16-meterstreken i én berøring, men ballen går såvidt utenfor Perkins' lengste hjørne.

Følg alle hendelsene i kampen i vårt Livesenter.

20': Et par muligheter for avslutninger i det siste, men verken Mame Biram Diouf (etter corner) eller Moa (på sololøp) har klart å sette keeperne på prøve.

Vålerenga ligger ekstremt lavt med hele laget. Laget har sluppet inn flest i Tippeligaen med 15 baklengs til nå.

15': Det første kvarteret har forløpt totalt uten sjanser. Mest dramatikk da André Muri fikk en smell i en hodeduell og var ute til behandling i flere minutter.

Se hendelsen her (krever innlogging):

305734

Det er et enormt press på trenerteamet i Vålerenga før møtet med serietoer Molde i kveld. En kamp som kan vise seg å være svært viktig med tanke på Tor Ole Skullerud og Martin Andresens fremtid i VIF.

- Det sier seg selv. Den er veldig viktig. Vi har fått en start som vi ikke er fornøyde med. Vi trenger tre poeng og det har vi tenkt å få til i dag, sier Skullerud før kampen.

Se intervjuet med Skullerud:

305727

Brydde seg ikke om tap
Molde har tradisjonelt et godt tak på Vålerenga, spesielt på eget gress, noe de viste til gangs i fjorårsmøtet på Aker Stadion.

Midt under jazzfestivalen i rosenes by spilte Molde virkelig opp til dans og sendte Oslo-laget hjem akkompagnert av sure toner.

Se høydepunkter fra i fjor:

305701

Hele 5-1 ble det da, og presset på Martin Andresen var i ferd med å bygge seg opp etter VIFs sjette tap på 14 kamper.

- Det er tre poeng tapt. En kamp hvor det rant inn, men de scoret på nesten alt som er. Vi er inne i et tett kampprogram, så dette er ikke noe å bruke særlig tid på for oss nå, sa Martin Andresen da.

Presset øker
I år har laget kommet enda skeivere ut med bare én seier så langt denne sesongen.

Før kampen har Klanen krevd seier og klubbens ledelse har også innrømmet at situasjonen nå evalureres fortløpende.

- Vi krever at noe skjer snart. Vi må vinne mot Molde, ellers er sesongen ødelagt, sa Klanen-talsmann Christian Kjellsen til TV 2 Sporten på mandag.

- Vi evaluerer situasjonen hele tiden, men i en fotballklubb er dette interne prosesser. Vi ser at det er en alvorlig situasjon, og må ta grep i forhold til det. Det er en løpende vurdering vi gjør, sa sportsdirektør Truls Haakonsen i går.

Jonevret føler med VIF-trenerne
Skullerud ville ikke spekulere i om han følte kniven på strupen før kampen.

- Jeg går ikke rundt og tenker sånn. Vi må konsentrere oss om det vi kan gjøre noe med og det er å legge opp en kampplan som forhåpentligvis fungerer bra i dag og det er mitt fokus før kampen, sa Skullerud.

- Jeg vet hvordan de har det, jeg har vært i samme situasjon før. Det er tøft, sier Molde-trener Kjell Jonevret som legger omtanken til side når kampen starter.

- VIF har nok litt høye skuldre i starten. Det håper vi på i hvert fall, sier svensken.

Se intervjuet med Jonevret:

305731

Sterk hjemmestatistikk
Statistikken viser at det kan bli flere evalueringer etter i kveld.

På 25 møter i Romsdal har VIF bare seks seire. Molde har 14, mens fem dermed har endt uavgjort. Forrige VIF-seier kom i 2006, da Oslo-laget vant hele 3-0 mot et Molde-lag som senere rykket ned.

Se høydepunktene fra 2006:

305706