Kyllingburger
Kyllingburger

Kyllingburger

Serveres med pesto crostini

ca 700 g kvernet kyllingkjøtt

1 1/2 ts salt

grovmalt pepper

1/2 dl kaldt vann

1 ss frisk hakket oregano ev 1 ts tørket

1 fedd finhakket hvitløk

2 ss finhakkede sorte oliven

1 finhakket rød paprika

1/2 finhakket rødløk

olje til steking

4 skiver surdeigbrød

2 tomater

rucola salat

parmesan

pesto ( se egen oppskrift )

hvitløkmajones

Elt sammen kvernet kyllingkjøttdeig, salt, pepper og vann.
Tilsett oregano, hvitløk, oliven, paprika og rødløk og elt godt sammen.
Form til 4 burgere og stek i olje i stekepanne.
Lag pesto, se egen oppskrift.
Rist eller stek i panne skiver av surdeigsbrød , smør på pesto, legg over skiver av tomat , burgere og topp med parmesan og rucolasalat vendt i litt olje og balsamico eddik.
Server med hvitløkmajones.

Pesto:

2 ss ristede pinjekjerner evnt. solsikkekjerner

25-30 store blader av basilikum

2-3 fedd hvitløk

ca 1 1/2 dl olivenolje

ca 50 g revet parmesanost

Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne til de er gylne uten å bli stekt.
Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding.
Spe med olje i en tynn stråle.
Tilsett revet ost helt til slutt.
Smak til med salt.

Tips: Pesto kan oppbevares i kjøleskapet i et tett glass 2-3 dager.
Pesto smaker godt til pasta.

Du kan få kjøpt pesto på glass i butikken. Men den beste lager du selv.

Se mer her: 305689

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no