Jenter på hjul
Jenter på hjul

Møt kjendiser på sykkeltur

Bli med Charlotte Mohn og Helene Uri på sykkeltur med Herborg Kråkevik i vakre Sunnhordland.

«Jenter på hjul» er en tv-serie på fem program der språkforsker og forfatter Helene Uri og kokk Charlotte Mohn sykler Norge rundt.

De skal besøke kjente og ukjente steder, treffe kjente og ukjente folk, være med på spennende aktiviteter, og kose seg masse!

Nye gjester hver uke

Helene og Charlotte er programledere for serien og har med seg en ny gjest i hvert program. Denne gjesten er sterkt knyttet til den geografien sykkelturen foregår i og blir en slags guide som viser oss hjemstedet sitt og omgivelsene rundt.

Gjesten blir også med på deler av sykkelturen der mat og gode samtaler rundt bålet samt en hyggelig aktivitet står sentralt.

Skandinavias minste slott

I første program skal vi til Sunnhordland der Heine Totland og Herborg Kråkevik er gjester. Turen starter i Bergen hvor jentene tar hurtigbåten til Hufthamar. Deretter drar de videre til blant annet Mosterhamn hvor de treffer Heine.

Etter spennende opplevelser på Bømlo går ferden videre til Ryvarden fyr og deretter til Rosendal hvor Herborg Kråkevik tar dem med til blant annet Skandinavias minste slott, Baroniet i Rosendal.

Se premieren av «Jenter på hjul» torsdag klokken 20.00.