Sir Alex Ferguson (Foto: MAGI HAROUN/EPA)
Sir Alex Ferguson (Foto: MAGI HAROUN/EPA)

Fergusons barnebarn alvorlig skadet

To av Sir Alex Fergusons barnebarn ble skadd i en bilulykke.

Det var kun få timer før Manchester Uniteds semifinale mot Arsenal i Mesterligaen ulykken inntraff.

10 år gamle Charlie Fergusons tilstand blir beskrevet som alvorlig, men stabil etter bilulykken.

Søsteren Grace på seks år pådro seg kun mindre skader etter krasjet i Lower Withington, Cheshire.

MINFOTBALL: Gratis og enkelt. Bli med her

Sjokkbeskjed før kampststart
Ferguson fikk beskjed om ulykken kort tid før avspark mot Arsenal, og måtte ta valget om å lede Manchester United, eller å besøke barnebarnene på sykehuset.

Det var eks-konen til Sir Alex Fergusons sønn Darren (37) som kjørte bilen da ulykken inntraff. 30 år gamle Nadine skulle kjøre Fergusons barnebarn til en privatskole halv ti om morgenen i sin Vauxhall Corsa da hun krasjet med en Fiesta. Føreren av Fiestaen var kun 17 år gammel. Han pådro seg skader i foten, og tilstanden beskrives som stabil.

Charlie Ferguson ble overført fra Leighton Hospital, Crewe, til Alder Hey Childrens Hospital i Liverpool for nærmere undersøkelser av skadene.

Søsteren Grace ble liggende for observarsjon på Leighton Hospital, mens moren fikk behandling for skader i beinda på et annet sykehus, Wythenshawe Hospital.

Darren Ferguson (Foto: IAN KINGTON/AFP)
Darren Ferguson (Foto: IAN KINGTON/AFP)

Nadine ble skilt fra Darren i august 2007.

Darren Ferguson var på vei til London for å se farens lag i aksjon, sammen med sin nye kone Nicola, da han fikk beskjeden. Peterborough-sjefen snudde bilen umiddelbart og hastet tilbake for å besøke barna på sykehus.

Vurderte å droppe kampen
Sir Alex Ferguson vurderte også lenge om han skulle droppe å sitte på trenerbenken mot Arsenal.

- Sir Alex snakket med Darren hele tiden og var desperat etter å få kjennskap til hvordan det gikk med barnebarnene. Hans første tanke var å kjøre rett til sykehuset - men semifinalen var kun timer unna og han følte han hadde et ansvar for klubben også, forteller en kilde i Manchester United til The Sun.

Politiet etterforsker nå ulykken.