prince
prince

Prince takket nei til Guitar Hero

Mener unger heller burde lære seg ekte gitar – blant annet.

Prince, artisten bak låter som ”Purple Rain” og ”Kiss”, har mottatt forespørsel fra Activision om å inkludere et antall låter fra hans suksessrike karriere i Guitar Hero-spillene. Imidlertid valgte Prince, tidligere også kjent som ”O(+>” (uttalt ”Symbol”), å takke nei til tilbudet, rett og slett av prinsipp.

Eller?

Ifølge en artikkel på GameSpot kunne Prince fortelle at han først og fremst takket nei på grunnlag av sin kjærlighet for musikken, og mener at barna heller burde lære seg å spille gitar på ordentlig. ”Det er et tøft instrument å mestre – det er ikke lett. Det tok meg lang tid, og det var frustrerende i starten. Du må holde det gående, og det er fett nok for de som ikke har tid til å lære seg akkordene eller ikke er interessert i det, men å spille musikk er noe av det beste som fins”, ifølge Prince.

Prinsipper er imidlertid ikke hele forklaringen på hvorfor stjernen ga forslaget en tommel ned, skal vi tro resten av uttalelsen hans. ”Jeg er ikke sint på dem eller noe. Jeg hørte [Guitar Hero] tjente inn rundt 2 milliarder dollar, og de kom fram til oss og tilbød en veldig liten del av dette.” Det ser altså ut til at pengeposen ikke veide tungt nok i hendene på rock/funk-legenden, noe som er dårlig nytt for Prince-fansen blant Guitar Hero-entusiastene.

Fra før av har Aerosmith og Metallica lånt sine navn til Guitar Hero-merket og fått egne spill tilegnet dem, og rykter vil ha det til at Van Halen er nestemann ut.