VISTE KASSEN: Leo Messi kom med et budskap   som nå er forklart.  (Foto: Andres Kudacki/AP)
VISTE KASSEN: Leo Messi kom med et budskap som nå er forklart. (Foto: Andres Kudacki/AP)

Dette betyr Messis budskap

Lionel Messis budskap er endelig forklart.

Etter at Lionel Messi scoret i Barcelonas historiske 6-2-seier over Real Madrid på Santiago Bernabeu viste han frem en t-skjorte under drakten med et budskap til fansen.

Se Messi feire scoring mot Real Madrid og vise sitt budskap i videovinduet øverst i saken!

Logoen på t-skjorten fikk imidlertid både fansen og fotballekspertisen til å ende opp som et eneste stort spørsmålstegn.

Budskapet er forklart
Nå er imidlertid budskapet Messi har forsøkt å fortelle verden tolket.

På t-skjorten er det trykket påskriften Sindrome X Fragil, som er navnet på en medisinsk lidelse kjent som Fragile X Syndrome.

Fragile X Syndrome er et genetisk problem som fører til emosjonelle, mentale og fysiske problemer for dem det rammer. Sykdommen blir ofte sammenlignet med austisme.

Messi var nylig på besøk på et barnesykehus med barn som lider av sykdommen, og er personlig involvert i en kampanje for å sørge for at flere kan få hjelp til behandling.

VISTE FREM T-SKJORTEN: Her er budskapet Messi viste verden.  (Foto: JAVIER SORIANO/AFP)
VISTE FREM T-SKJORTEN: Her er budskapet Messi viste verden. (Foto: JAVIER SORIANO/AFP)

Vil gi noe tilbake
Messi har selv slitt med hormonelle problemer som barn. Hadde han ikke fått den hjelpen han trengte ville Barcelona-stjernen ikke vært i stand til å herje på fotballbanene som han gjør i dag.

Argentineren har ofte snakket om å gi noe tilbake til verden gjennom sin fotballkarriere – og ved å feire scoringen med å vise en t-skjorte av den sjelden sykdommen gjør han akkurat det.

Se Messi feire scoring mot Real Madrid og vise sitt budskap i videovinduet øverst i saken!