Øvrebø (Foto: Lien., Kyrre/SCANPIX)
Øvrebø (Foto: Lien., Kyrre/SCANPIX)

Øvrebø dømmer Chelsea-Barcelona

Tom Henning Øvrebø får æren av å dømme semifinalen i Mesterligaen mellom Chelsea og Barcelona.

Den norske dommeren er satt opp til kampen av Uefa med Geir Åge Holen og Dag-Roger Nebben som assistentdommere.

Fjerdedommer blir Brage Sandmoen.

Øvrebø kan vente seg en solid utfordring på Stamford Bridge onsdag kveld. Med 0-0 fra det første oppgjøret, er det duket for en intens kamp om en finaleplass.

Øvrebø fikk også dømme kvartfinalen mellom Villarreal og Arsenal på El Madrigal 7. april. Han har også dømt Barcelona tidligere denne sesongen. 11. mars ledet han åttedelsfinalen mellom Barcelona-Lyon.

Stolt Pedersen
Dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund (NFF) er stolt over at Tom Henning Øvrebø får æren av å dømme storkampen mellom Chelsea og Barcelona i Mesterligaens semifinale.

- Det er en stor anerkjennelse for Tom Henning og teamet hans. Han har levert godt i alle kamper han har dømt ute i Europa tidligere, og for Norges del er det ikke første gang vi får norsk dommer i en stor kamp. Terje Hauge dømte jo Mesterligafinalen i 2006, sier Rune Pedersen til TV 2 Sporten.

- Hvorfor valgte Uefa å sette opp Øvrebø?

- Det er fordi Tom Henning regnes som en av dommerne i det øverste sjiktet av Uefa. Uefas dommerkomité tenker ikke på at Norge kanskje er et lite land i fotballsammenheng når de setter opp dommere - de velger de dommerne de mener holder best kvalitet, forklarer Pedersen.

Ballartister mot hardhauser
- Hva blir den største utfordringen for Øvrebø?

- Den første kampen endte jo 0-0, så det blir en kjempestor utfordring for ham. Men Øvrebø har erfaring med å dømme i Europa tidligere. Han dømte jo nylig blant annet Barcelona-Lyon i fjor høst, svarer Pedersen, og fortsetter:

- For Øvrebøs del i kampen på onsdag så blir det nok en utfordring med tanke på at det finnes mange ballartister på Barcelona, mot noe mer fysiske spillere på Chelsea. Det viktigste blir å holde kontrollen på kampen, og jeg føler meg rimelig sikker på at den oppgaven klarer Øvrebø å løse på en utmerket måte.