x factor dommere, peter peters, mira craig, jan fredrik karlsen (Foto: Tore Waskaas / TV 2)
x factor dommere, peter peters, mira craig, jan fredrik karlsen (Foto: Tore Waskaas / TV 2)

«X Factor»: Blodig alvor i Stavanger

Tårene rant under siddisenes «X Factor»-audition.

Forrige helg holdt «X Factor» auditionrunde i Bergen, og denne helgen gjestet de Stavanger.

«X Factor»-dommer Peter Peters er veldig imponert over deltakerne fra Oljebyen.

- Nivået var veldig høyt i både Bergen og Stavanger, men jeg følte det er en forskjell i motivasjonen. Når mennesker i Stavanger får et nei, blir de veldig skuffa med tårer og frustrasjon, mens i Bergen var det liksom ikke så farlig at man ikke gikk videre, sier Peters til tv2underholdning.

mira
mira

Bjarne Laastad i TV 2 er enig.

- Stavanger-folket virker enda mer sultne enn de som var i Bergen. Det er tydelig at dette er viktig for dem, og dét er jo en fantastisk god motor, sier Laastad, som tidligere har jobbet som informasjonsansvarlig for alle «Idol»-sesongene.

Savner en superstjerne

Selv om Peters skryter av Stavanger-talentene, oppdaget verken han eller de andre dommerne en real superstjerne.

- Jeg har sett mye rått talent som jeg håper vi kan forme til superstjerner, men en ekte superstjerne glimrer med sitt fravær foreløpig, sier han.

I Stavanger fikk omkring 1000 sangtalenter - inkludert 200 som møtte på åpen audition - synge foran dommertrioen bestående av Peters, Jan Fredrik Karlsen og Mira Craig.

Møt på åpen audition

Nå gjenstår to auditionrunder i Trondheim og Oslo. Og selv om søknadsfristen til «X Factor» gikk ut i midten av april, er det fullt mulig å møte på åpen audition.

- I både Bergen og Stavanger har flere mennesker kommet videre etter å ha møtt opp uanmeldt, så åpen audition funker, sier Bjarne Laastad.

Det holdes åpen audition i Trondheim den 13. mai på Comfort Hotel, og i Oslo den 22. mai på Clarion Hotel Royal Christiania. Oppmøtetiden er 16.00, men Laastad oppfordrer folk til å møte enda tidligere.

- Vi starter åpen audition når vi er ferdig med å høre alle de forhåndspåmeldte. Starttidspunkt for åpen audition er satt til klokken 16.00, men det er lurt å være ute i god tid for å få en god plass i køen for åpen audition, sier han.

Les alt om «X Factor» her!