Dag Eilev Fagermo  (Foto: TV 2/)
Dag Eilev Fagermo (Foto: TV 2/)
Jacob Sørensen, Odd Grenland  (Foto: Ulveseth, Birte/SCANPIX)
Jacob Sørensen, Odd Grenland (Foto: Ulveseth, Birte/SCANPIX)
Joel Lindpere  (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
Joel Lindpere (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
Kovacs  (Foto: TV 2/)
Kovacs (Foto: TV 2/)
Peter Kovacs  (Foto: Ulveseth, Birte/SCANPIX)
Peter Kovacs (Foto: Ulveseth, Birte/SCANPIX)
FNYSER AV AAFK BUD: Dag Eilev Fagermo og Odd føler seg
FNYSER AV AAFK BUD: Dag Eilev Fagermo og Odd føler seg "pissa på" av Aalesund. (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Høgmo  (Foto: KALLESTAD, GORM/SCANPIX)
Høgmo (Foto: KALLESTAD, GORM/SCANPIX)

Her sender dommeren Fagermo i garderoben

...men etter kampen valgte Dag-Eilev Fagermo å rose dommer Tommy Skjerven.

Tromsø - Odd 1-1

Se mål og høydepunkter gratis her!

Alfheim stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Det endte 1-1 mellom Tromsø og Odd, i en kamp der hjemmelaget var et lite hakk bedre.

Se mål og høydepunkter i videovinduet over!

Selv om det ikke gikk så hardt for seg utpå banen, så kokte det over for Odd-trener Dag-Eilev Fagermo på overtid i andre omgang, og dommer Tommy Skjerven så seg nødt til å vise han på tribunen. Fagermo gikk rett i garderoben i stedet.

- Jeg synes ikke det var noe frispark og i tillegg visste jeg det var på overtid av overtiden. Jeg var litt engasjert der, sier Fagermo til TV 2 Sporten.

Han vil imidlertid ikke klage på dommer Skjerven, og fremstår som en angrende synder etter kampslutt.

- Ja, det er klart at når det er overtid av overtiden og du har poenget i lomma så vil du gjerne ha det med hjem, men jeg skulle sette Skjerven i øynene, for Skjerven dømte en veldig god kamp så det har ikke noe med han å gjøre. Det var jeg som hadde en litt for stor vinnervilje der, sier Fagermo.

Se intervju med Fagermo her:

305116

Se Fagermo bli sendt av banen her:

305135

Svakt av Kovacs
Det åpnet fartsfylt på Alfheim og etter seks minutter burde gjestene tatt ledelsen.

En Bentley-pasning åpnet Tromsø-forsvaret og Peter Kovacs kom alene mot Marcus Sahlman i Tromsø-målet. Fra skrått hold avsluttet ungareren svakt rett på Sahlman.

Kovacs hadde to medspillere i bedre posisjon enn seg selv på den kontringen, og burde gitt ballen til en av dem.

Hadde han passet ballen til Jacob Sørensen som sto helt alene på bakre stolpe hadde Odd sannsynligvis vært i ledelsen.

Se sjansen her:

305062

Etter elleve minutter var det Tromsø og Tommy Knarvik som var farlig frempå. Midtbanespilleren ble spilt fri, men alene med Árni Gautur Arason var det islendingen som trakk det lengste strået.

Etter 42 minutter var det Tromsø som forsøkte seg igjen. Ruben Yttergård Jenssen spilte nydelig frem til Morten Moldskred, som avsluttet av svakt utenfor alene med utrusende Árni Gautur Arason.

305079

Lindpere scoret
Etter 50 minutter ble det imidlertid hjemmejubel på Alfheim. Et innkast fra Moldskred fant veien til Yttergård Jenssen inne i boksen.

Han bevegde seg utover, men spilte ut Odd-forsvaret da han la igjen ballen til Tom Høgli, som igjen la 45 grader ut til Joel Lindpere, som enkelt satte ballen lavt i det nærmeste hjørnet.

Se målet her:

305085

Sørensen satte inn utligningen
Jubelen ble imidlertid ikke langvarig. Etter 59 minutter utlignet Odd, og denne gangen spilte Peter Kovacs ballen til Jacob Sørensen i stedet for å avsluttet fra skrått hold på egen hånd.

En Odd-avslutning ble blokkert, men ballen endte opp hos Kovacs nede ved dødlinja. Ungareren la pent ut til Sørensen, som enkelt kunne sette inn utligningsmålet.

Se målet her:

305091

Etter 65 minutter banket Sigurd Rushfeldt til på volley fra 25 meter, og Arason måtte ut i full strekk for å hindre scoring.

Etter 70 minutter banket Lars Ivers Strand til fra 10 meter, men en ny flott redning fra Arason hindret hjemmelaget i score.

305100

Det ebbet imidlertid ut med 1-1 i kampen. En småamper Dag-Eilev Fagermo ble sendt i garderoben i sluttsekundene, men Odd holdt unna.

Før kampen:
Både Tromsø og Odd har banket inn mål så langt denne sesongen, og det kan bli målfest på Alheim, for Odd-trener Dag-Eilev Fagermo går ikke på banen for å legge seg bakpå.

- Nei, det kommer vi ikke til å gjøre. Da kommer vi til å få veldig trykk mot oss. Vi må prøve å stå høyt, så er det ikke sikkert vi greier det hele tiden, men det er i alle fall målet, sier Fagermo til TV 2 Sporten.

Se intervju med Fagermo og Per-Mathias Høgmo her:

305048

- Tromsø må vinne
Han mener presset helt og holdent er på Tromsø, og at Per-Mathias Høgmo og co er nødt til å vinne kampen om det skal bli medalje.

- Vi vet at Tromsø her opp er tøft og Tromsø må vinne i dag hvis de skal ta medalje, som er målet deres. Etter den starten de har hatt må de vinne. Det er en tøff kamp, sier Fagermo, som setter en småskadd Alex Valencia ut av laget til fordel for Jacob Sørensen.

- Alex Valencia er litt sliten i høyrelåret og vi måtte ta han ut mot Vålerenga sist. Han har vært så god at vi ikke tar sjansen på å få ham skadet. Han tåler ikke 90 minutter. Dessuten har Jakob vært i veldig god form og da har vi råd til å spare Alex og gjøre det byttet, sier Odd-treneren

- Har tatt kvantesprang
Tromsø må klare seg uten suspendere Sead Ramovic og Tore Reginiussen. Douglas Sequeira går inn som stopper, mens Marcus Sahlman overtar keeperhanskene. Per-Mathias Hømo har full tiltro til keeperen kommer til å gjøre jobben.

- Det har vært gøy å se utviklingen til Marcus etter at han kom til klubben. Har tatt kvantesprang og har egentlig det meste en keeper skal ha. Stor rekkevidde, god både defensivt og offensivt og sto en meget god kamp mot Vålerenga da han slapp til på Ullevaal.

- Gjør Moldskred bedre
På topp er Sigurd Rushfeldt klar til kamp, noe Høgmo er uvurderlig for Tromsø.

- Det er en erkjennelse at Sigurd er i, jeg skal ikke si i sitt livs form for han har vært god tidligere, men han er strålende. Han binder opp motstanderen og gjør også Moldskred bedre, sier Høgmo.

Tromsø har banket inn mål på bestilling så langt, men har også, sammen med Lillestrøm, sluppet inn flest mål i Tippeligaen. Høgmo har imidlertid tro på at forsvaret snart vil tette igjen.

- Det er en treners drøm å skape mye offensivt og å være dyktig. Det handler om å få de gode periodene, som vi har hatt i alle kamper, til å bli enda lengre. Vi er dyktige i kontrafasen og i forsvarsspillet vil det komme etter hvert, det er jeg helt sikker på.

Lagoppstillinger:
Tromsø (4-4-2):
Marcus Sahlman - Tom Høgli, Miika Koppinen, Douglas Sequeira, Kevin Larsen - Ruben Yttergård Jenssen, Helge Haugen, Tommy Knarvik, Joel Lindpere - Morten Moldskred, Sigurd Rushfeldt.

Odd (4-3-3): Árni Gautur Arason - Steffen Hagen, Torjus Hansén, Morten Fevang, Anders Rambekk - Håvard Storbæk, Kenneth Dokken, Simen Brenne - Jacob Sørensen, Peter Kovacs - Bentley.

Statistikk:
Møtes for 9. gang på Alfheim. Status: 3-1-4
Odd har vunnet fire av de seks siste oppgjørene i Tromsø.
Ni av totalt 16 Tippeliga-kamper mellom lagene har gått Odds vei.
Møte mellom to av Tippeligaens tre mest målfarlige lag med hhv. 13 og tolv nettkjenninger.

Tromsø
Årets to første hjemmekamper har gitt ett Tromsø-poeng.
Tromsø har scoret i ti seriekamper på rad.
Tromsø må klare seg uten suspenderte Sead Ramovic (tre gule) og Tore Reginiussen (utvist mot Start).

Odd Grenland
Odd har kun tatt to av lagets ni poeng borte.
Odd er ubeseiret siden sesongåpningen på Viking Stadion.
Fem av Odds elleve baklengsmål har kommet på headinger.