FORNØYD: Viking trener Uwe Rösler gir startelleveren fornyet tillit.  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
FORNØYD: Viking trener Uwe Rösler gir startelleveren fornyet tillit. (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Stig Johansen  (Foto: Vanderloock, Anders/SCANPIX)
Stig Johansen (Foto: Vanderloock, Anders/SCANPIX)
SKADET: Ragnvald Soma  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
SKADET: Ragnvald Soma (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Tommy Høiland  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Tommy Høiland (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Mame Niang  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Mame Niang (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Bjarnason  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Bjarnason (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Rösler: - Tre poeng er det viktigste

Uwe Rösler var ikke fornøyd med hvordan Viking slapp Bodø/Glimt til mot slutten.

Viking - Bodø/Glimt: 3-2

Viking stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Viking slo Bodø/Glimt 3-2 i seriekampen på Viking stadion søndag kveld.

Se alle scoringene i kampreferatet lenger nede på siden.

Målfest etter pause
Stavangerlaget var klart best før pause, men det sto 0-0 til pause. Etter hvilen fikk Viking uttelling mot et rufsete Glimt-lag. Rangvald Soma (str. 48'), André Danielsen (59') og Vidar Nisja (63') scoret tre kjappe og ga Viking en komfortabel 3-0-ledelse 20 minutter ut i den andre omgangen.

Glimt skapte imidlertid fornyet spenning i kampen takket være to scoringer av ringreven Stig Johansen i det 66. og 89. spilleminutt.

Se på kampsammendraget i videovinduet under:

305216

- Juniorfeil
Til tross for tre poeng og lagets andre hjemmeseier for sesongen var ikke Viking-trener Uwe Rösler helt fornøyd med kampen.

- Spillerne mine gir meg ikke tid til å slappe av. Vi ledet 3-0 og hadde sjanser til å øke ledelsen og så blir vi slitne og slipper opp i presset. Vi gjør også en stor feil på det andre målet. Men til slutt velger jeg å se positivt på det. Vi spiller en god kamp lenge. Tre poeng er det viktigste når alt kommer til alt, sier Rösler til TV 2 Sporten.

Assistentrener Roger Nilsen er enig.

- Både og. Vi gjør det ufattelig vanskelig for oss selv på slutten. Vi har full kontroll, men så gjør vi juniorfeil på slutten, sier Nilsen til TV 2 Sporten.

Opp- og nedturer
For få serierunder siden krevde enkelte vikingsupportere Röslers avgang. I dag ble laget hyllet av tilskuerne. Rösler sier han har vært forberedt på at han vil oppleve oppturer og nedturer denne sesongen.

- Jeg visste at ville bli opp og nedturer denne sesongen. Det vil ikke endre seg selv om vi har vunnet to kamper på rad, sier Rösler.

Se intervju med Rösler i videovinduet under:

305163

- Må tørre mer
Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen var heller ikke fornøyd med det laget presterte.

- Viking var bedre enn oss og har ballen, spesielt i 2. omgang, sier Ingebrigtsen til TV 2 Sporten.

- Vi var fornøyd etter første omgang. Da hadde de ballen mye, men kom ikke til sjanser. Det blir veldig vanskelig når vi får straffe imot oss tidlig i 2. omgang, fortsetter Glimt-treneren.

Han mener lagets sluttspurt viser hva som bor i laget og etterlyser at spillerne må tro mer på egne ferdigheter.

- Vi må stole mer på egne ferdigheter. Vi ser jo at når vi tør og er agressive på slutten der så presser vi Viking tilbake på banen.

Se intervju med Ingebrigtsen i videovinduet under:

305138

Slik forløp 1. omgang:
Bodø/Glimt stresset Viking med høyt press innledningsvis. Etter tre minutter slurvet Børre Steenslid med et tilbakespill og Stig Johansen var nære ved å nå ballen før Viking-keeper Thomas Myhre.

Mame Niang gikk i duell med Glimt-keeper Pavel Londak etter ni minutter og ballen endte i mål. Dommer Sælen så imidlertid at senegaleseren brukte hånden på volleyball-vis og slo ballen i mål. Korrekt annullering og gult kort til Niang.

20-åringen Tommy Høiland viste flott teknikk inne i 16-meteren etter 16 minutter. Spissen dro av Verner Rønning og skrudde ballen mot lengste kryss. Glimt-keeper Londak vartet opp med en feberredning.

Birkir Bjarnason avsluttet en flott Viking-kontring etter 23 minutter med å brenne av via Verner Rønning og over. Svært stor sjanse for Viking som dominerte kampen i denne perioden.

Viking leker seg i øyeblikket. Etter 27 minutter ble Viking-stopper Børre Steenslid med frem. Han kombinerte lekkert med Vidar Nisja og avsluttet like til side for mål.

Etter 35 minutter før pause virket Glimt å ha fått samlet seg noe. Runar Berg kom til noe som lignet en målsjanse da han fikk avslutte fra bakre stolpe, men avslutningen ble bare et sleivtreff og gikk utenfor.

Slik forløp 2. omgang:
Tommy Høiland ble felt helt på kanten av 16-meteren allerede to minutter ut i andre omgang. Vanskelig å avgjøre om fellingen skjedde innenfor eller utenfor straffefeltet. Soma var sikker fra ellevemeteren og sendte Viking i ledelsen. 1-0 til Viking.

Se 1-0-scoringen:

305083

Etter 59 minutter ladet midtbanespiller André Danielsen venstrefoten og klinte ballen i vinkelen. 2-0 til hjemmelaget.

Se 2-0-scoringen:

305088

Etter 63 minutter la Viking på til 3-0. Denne gang kom scoringen etter hjørnespark. Ballen havnet på bakre stolpe der Vidar Nisja umarkert kunne plassere inn Vikings tredje mål på 20 minutter.

Se 3-0-scoringen:

305094

Bodø/Glimt slo tilbake og reduserte til 1-3 etter 66 minutter. Veteranen Stig Johansen kom først på en retur fra Thomas Myhre og kriget inn reduseringen. Endelig et lyspunkt for et Glimt-lag som har vært meget svake etter pause.

Se 3-1-scoringen:

305097

Akkurat da Viking virket å ha full kontroll dukket Stig Johansen opp igjen. Spissen bryter seg fri og plasserer ballen i mål bak Thomas Myhre.

Se 3-2-scoringen:

305105

Viking fikk to store kontringsmuligheter på overtid, men både Peter Ijeh og Jone Samuelsen misset på sjansene sine. Sistnevnte ble skadet da han avsluttet.

Glimt sendte alt frem på hjørnespark på overtid og kom til en siste mulighet, men Per Verner Rønnings heading gikk utenfor.

Statistikk fra Tippeligaen på altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk