ekstrasjanse korslaget (Foto: Ken Alvin Jenssen)
ekstrasjanse korslaget (Foto: Ken Alvin Jenssen)

Toschie setter pengene på korseier til Hanne

...mens Elg holder en knapp på kompisen Jørn Hoel i den store Korslag-finalen.

Samsaya, Toschie, Vinni, Venke Knutson og Øyvind «Elg» Elgenes, har alle røket ut av konkurransen «Det store korslaget» en etter en.

Nå er de alle tilbake i studio, for å sette en ekstra spiss på finalen, hvor Team Hanne og Team Jørn skal synge hele tre sanger hver.

Vi spurte de utstemte artistene om hvem de ville satt penger på i kveldens finale.

Toschie tror på Hanne

Torkjeld «Toschie» Rød fra Bergen fikk en relativt kort karriere i «Korslaget». Han er tilbake med hele koret sitt, og sier at dagen i dag er «no stress joggedress» siden de er ute av finalen.

Selv om han synes det er vanskelig å gi vinnertips, er han ganske sikker på hvem han ville satt pengene på.

- Jeg aner ikke hvem som vinner. Men jeg tror kanskje det blir Hanne, for det virker som de mobiliserer og analyserer, mens vi andre har stukket fingeren i været og sagt sånn gjør vi det. De har evaluert låtene og funnet ut hva de tror fordelene og bakdelene er. Så jeg hadde nok satt pengene på Team Hanne, men det har ikke noe med hvem jeg ønsker skal vinne, sier han til tv2underholdning.no bare minutter før generalprøven starter.

Tror på Tromsøs samhold

For Samsaya røk det rett ut av konkurransen etter andre sending. Hun fortviler ikke av den grunn, og er tilbake på finalesendingen med like mye energi som tidligere. Hun har bare godord om finalekorene.

- Jeg er veldig delt. Begge har vært så jevne. Team Hanne har vært en oppsetning, noe jeg skulle betalt for å få sett. Men i Tromsø er det et unikt samhold, som er vanskelig å slå. Jeg trodde jo egentlig at Elg skulle vinne, sier Samsaya og vegrer seg for å si en favoritt blant de to finalistene.

Les også: Rekordmange vil påvirke «Korslaget»-finale
Les også: Fant hverandre på Korslaget

- Måtte den beste vinne

Team Vinni er tilbake i finalesendingen og skal synge «Lonesome traveller», Paperboys sin siste hit. Hovedpersonen selv tar finalen med knusende ro og vil ikke ut med noen favoritt blant finalistene.

- Nei, jeg aner ikke. Det kommer an på hvem som gjør det best i dag. Jørn blir vel backet opp av hele Nord-Norge. Men måtte det beste koret vinne, er det ikke det man pleier å si? spør han og smiler.

Heier på hvert sitt kor

Venke Knutson og Elg er på artistrommet når vi finner dem før generalprøven. De mener korene som gjenstår er veldig gode, og leverer gode show.

- Det er to veldig gode kor, og så er de jo fra to kystkommuner, sier Elg om finalistene.

- Ja, at de er kystkommuner det liker vel du, ler Venke.

- Har dere noen stalltips til hvem dere tror vinner finalen?

- Nja, jeg tror Hanne kommer sterkest gjennom dette. Men det blir gøy med den ene låten som de begge skal prøve seg på, sier Venke.

- Jeg tror Jørn vinner. Vi gutta holder sammen, sier Elg med glimt i øyet.

Se finalen i «Det store korslaget» på TV 2 i kveld fra klokken 20.00.