Anton Peterlin (Foto: Faksimile/)
Anton Peterlin (Foto: Faksimile/)

Dette er Evertons nye forsterkning

En amerikansk 4. divisjonsspiler.

Det var neppe dette Everton-supporterne så for seg da manager David Moyes erklærte at klubben skulle forsterke, ikke selge.

Merseyside-klubbens nye spiller er det nemlig særdeles få som har hørt om.

- En drøm
Etter et prøvespill har nemlig Everton valgt å signere Anton Peterlin. En 22 år gammel amerikansk 4. divisjonsspiller.

- Det er en klisjé å si det, men det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Peterlin til lokalavisen Ventura County Star.

Mannen som ordnet prøvespillet er Graham Smith som har 251 ligakamper for klubber som West Bromwich, Notts County og Cambridge United.

Medisin eller fotball
Smith oppdaget spilleren for ett år siden og ga han sjansen i Ventura County Fusion. Han tror spilleren er akslet for store oppgaver.

- Jeg føler at han har en sjanse. Han er en veldig intelligent ung mann som vil studere medisin dersom han ikke lykkes som fotballspiller. Han har den mentale kapasiteten og den fysiske for å lykkes, sier Smith.

Imponert over bilene
For Peterlin var ankomsten til Finch Farm, Evertons treningsanlegg, noe helt annet enn det han er vant med fra hjembyen Ventura like utenfor Los Angeles.

- Alle de fine bilene... Det er vanskelig å ikke legge merke til dem, sa Peterlin.

- Det var en nervøs mandag, men jeg hadde en god trening med Moyes tilstede, og pratet med ham ved lunsjen.

Imponerte Moyes
Og Moyes har tydeligvis likt det han så av collegestudenten.

- Anton imponerte meg virkelig med holdningen og dyktigheten sin. Vi er derfor glade for å gi ham en sjanse til å få en profesjonell karriere her i Everton, sier Moyes.

- Jeg har alltid strukket meg etter å få spille på øverste nivå. Jeg elsket å trene med Everton og likte nivået de spilte på. Jeg syntes jeg klarte meg ganske bra, sier Peterlin.

- Drar når Everton ringer
Han vil spille for Ventura County Fusion til Everton ankommer USA på treningsleir i sommer.

- Jeg skylder Fusion mye, derfor spiller jeg for dem, men når Everton ringer så drar jeg, sier Peterlin.

PS! Peterlin har dansk mor og dobbelt statsborgerskap. Dermed kan han være aktuell for det danske landslaget om han slår til i Everton.