Steven Gerrard  (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
Steven Gerrard (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

Gerrard: - Glad jeg ble

Liverpool-kapteinen forteller om Chelsea-flørten.

Han var veldig nær ved å forlate Liverpool da Chelsea raidet klubber over hele Europa med fete sjekker i øst og vest.

Steven Gerrard var en av de største fiskene som nesten havnet på kroken til Roman Abramovitsj og Jose Mourinho, men i siste øyeblikk ombestemte Gerrard seg, og ble i Liverpool.

- Grunnen til at hele Chelsea-greia oppstod var frustrasjon over at vi var så langt fra tittelkampen. Derfor fikk Chelsea-budet meg til å bli interessert, sier Gerrard til The Telegraph.

- Når jeg ser tilbake er jeg veldig glad for at jeg ble fordi jeg er en del av et topp lag som kan bli suksessfylt.

Betyr mer å vinne med Liverpool
Som supporter, senere spiller og nå kaptein, har Gerrard sett at Merseyside-klubben sesong etter sesong har skuffet sine supportere. Et seriemesterskap for første gang siden 1990 vil bety uendelig mye - spesielt for Gerrard.

- Det vil bety mye mer å ha sukséss i Liverpool enn i noen annen klubb. Misforstå meg rett, jeg kunne hatt mange flere medaljer andre steder, men dersom jeg vinner serien her i tillegg til et par cuper, så betyr det mer enn å vinne syv-åtte troféer andre steder, sier Gerrard.

- Jeg kan dele det med familien og Liverpool-supporterne for jeg har vært en av dem hele livet.

Tror tittelen er avgjort snart
Selv håper han denne sesongen skal gjøre slutt på Liverpools lengsel etter ligapokalen, men tror Manchester United kan avgjøre det i løpet av de to neste rundene.

- United har tøffe kamper både før og etter Mesterliga-semifinalen. De spiller mot Middlesbrough der Sir Alex Ferguson nok gjør noen forandringer. Så har de derbykampen mot Manchester City. Kommer de seg gjennom de to kampene er det egentlig avgjort, tror Gerrard.