Sturla Berg Johansen
Sturla Berg Johansen

Sturla skal lede «Sporløs»

Skal hjelpe mennesker å finne bortkomne familiemedlemmer.

Som programleder skal Sturla Berg-Johansen hjelpe nordmenn å lete etter slektninger, nære og kjære som de har mistet kontakten med eller på en eller annen måte kommet bort ifra i årenes løp.

Jakten kan starte med kun noen få håndfaste spor, som et navn eller kanskje et minne fra fortiden. TV 2 hjelper de medvirkende videre i den kompliserte jakten, ofte under fjerne himmelstrøk.

- Spennende

Sturla Berg-Johansen blir med som programleder og støttespiller.

- Det blir spennende å drive detektivarbeid ute i verden, sammen med mennesker som leter etter noen som virkelig betyr noe for dem. For de medvirkende kan reisen bli deres livs viktigste, der de søker og forhåpentligvis finner svar på spørsmål som kanskje har forfulgt dem gjennom hele livet. Det å få lov til å ta del i slike følelsesladde øyeblikk er en rolle jeg har stor respekt for, sier Sturla Berg-Johansen.

Les også: TV 2 søker deg som leter

- Riktig mann

Prosjektleder i TV 2, Kari Hansmark, er svært fornøyd med valg av programleder.

- Sturla Berg-Johansen har dybde, empati og et refleksjonsnivå som er nødvendig for å kunne formidle historier av denne typen. Og han har evnen til å tilføre humor underveis, selv i alvorlige situasjoner, sier hun.

I Danmark og Sverige er «Sporløs» et kjent tv-program som gjennom en årrekke har hjulpet familier med å finne hverandre. Programmet har inspirert hundrevis av mennesker til selv å starte søket etter for eksempel faren de aldri har møtt eller en bortadoptert bror eller søster.

Programmet produseres av To the Moon og skal sendes på TV 2 i 2010.

Interesserte som ønsker å delta, finner informasjon og påmeldingsskjema her.