Raul Gonzalez  (Foto: FELIX ORDONEZ/REUTERS)
Raul Gonzalez (Foto: FELIX ORDONEZ/REUTERS)

Duket for El Clàsico

Ingen tvil om hva som er lørdagens høydepunkt.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Spillforslag 2.mai, frist kl. 15.55:
56 Tottenham-West Bromwich (0-1) H 2,20
89 Real Madrid-Barcelona H 2,25

Totalodds: 4,95

Spurs slår tilbake
Premier League. Happy Harry var ikke happy etter etter at 2-0 ble til 2-5 på Old Trafford sist. Dommer Howard Webb fikk en king size overhaling, og har innrømmet feil på straffen. Fem baklengsmål på 22 minutter er uansett vrient å bortforklare. Ellers har Tottenhams form vært bra i det siste, og de har tre poeng opp til 7.plassen. Det kan muligens mildne Redknapp at Pavlyuchenko (a) og Defoe (a) er tilbake her. Bent (a) er ute.

West Bromwich slo til med 3-0-seier hjemme mot Sunderland sist. Med tanke på et videre Premier League-liv, var det bare en krampetrekning. Med seks poeng opp til trygg grunn og dårligst målforskjell er det hele over. Meite (f) og Morrison (m) er ute, mens Dorrans (m) er usikker.

Tottenham har bortsett fra andreomgangen på Old Trafford sist vist fin form i det siste. De kjemper om 7.plassen, mens West Bromwich i praksis er nede. Vi spiller H med 0-1 fra start.

Real må vinne
Primera. El Clàsico og helgens soleklare høydepunkt. Det er ikke lenge siden løpet så kjørt ut i La Liga og Barca ledet med 11 poeng. Real har imidlertid levert en formidabel opphenting, og er bare fire poeng bak foran dette oppgjøret. Dermed lever spenningen, og en eventuell Real-seier her vil gjøre innspurten meget interessant. Real vant 4-2 borte i den potensielle snubletråden i Sevilla sist, og Raul var i hetluften med sine tre mål. Pepe (f) er suspendert resten av sesongen, Guti (m) og Sneijder (m) er skadet. Den gode nyheten for Real er at Arjen Robben (m) småmirakuløst er blitt klar, og boss Juande Ramos har allerede gått langt i å inkludere ham i startoppstillingen.

Barcelona møtte et tøffere forsvar enn vanlig i tirsdagens Champions League-semifinale mot Chelsea på Camp Nou. Tross noen store sjanser, fikk de aldri hull på Chelsea og måtte nøye seg med 0-0. Programmet er tøft for Barca nå, returen i London spilles alllerede til onsdag. I følge ryktene er troppen splittet i synet på hva som er viktigst, La Liga eller Champions League. Dermed spørs det også om Pep Guardiola sparer noe krutt i dette oppgjøret. Det som er klart er at Marquez (f) er ute for sesongen etter kneskaden mot Chelsea, Milito (f) er også ute. Kaptein Puyol (f) er suspendert til onsdagens oppgjør på brua, og er en sikker starter her. Henry (a) sliter med nakkeskade, og er usikker.

Med Barca-seier her, og til dels uavgjort, er gullstriden i La Liga avgjort. Barca har et tøft kjør nå, mens Real har kunnet lade opp til denne i ro og mak og har sentrale Arjen Robben tilbake. Det tror vi vipper det i hjemmelagets favør, og for spenningen i La Liga er det ikke å forakte.

Vurdert av Tage Barstad