Tommy Jakobsen  (Foto: WALTER BIERI/EPA)
Tommy Jakobsen (Foto: WALTER BIERI/EPA)

Jakobsen fortsetter på landslaget

Bærebjelken på landslaget gir seg ikke med det første.

Zürich (TV 2 Sporten): Han har proklamert tre år på rad at han kom til å legge landslagsskøytene på hylla, men nå har evigunge Tommy Jakobsen skiftet mening.

- Jeg fortsetter, men jeg vet ikke hvor lenge. Nå sier jeg ikke noe og holder det for meg selv, sier Østerrike-proffen til TV 2 Sporten.

14 år som utenlandsproff og ikke mindre enn 19 år på landslaget. Fortsatt er han motivert for nye tak som landslagets kaptein.

- Vi har et fint miljø, og det er gøy å treffe gode venner igjen. Jeg har også lyst å være med i OL så det er nok en av grunnene til at jeg fortsetter, sier Jakobsen som spilte både Albertville-OL i 1992 og OL på hjemmebane i 1994.

- Tommy er Ildsjelen
Landslagsspillerne liker svært godt at Jakobsen fortsetter til «evig» tid.

- Det er veldig gøy for da slipper jeg å være lavest på laget, sier Mats Zuccarello Aasen og ler før han tar en litt mer seriøst tone.

- Han tar med masse humor inn i gruppa, og er en alle ser opp til, sier Modo-spilleren.

Det er Patrick Thoresen helt enig i.

- Han er et forbildet for oss alle, og er ildsjela i landslaget. Han er den hockeyspilleren som brenner mest for det han holder på med, sier Lugano-proffen.

- Hehe... Tommy har sagt at vi må bære han av før han gir seg. Det er en herlig innstilling. Så lenge fysikken holder kan han holde på så lenge han vil, sier landslagssjef Roy Johansen om sin mest trofaste mann.

Vender hjem til Norge
Nok får være nok for Jakobsen som vender hjem fra østerrikske Graz 99ers neste sesong.

- Jeg gleder meg veldig til å komme hjem. Det er noe familien og jeg har ønsket lenge, sier landslagsbacken.

I samråd med kone og barn har Jakobsen bestemt seg for å flytte til Lørenskog. Han skal også spille for eliteserieklubben.

- Det er veldig gledelig at vi fant en løsning med Lørenskog. Jeg er spent på hvordan det blir å spille i norsk eliteserie igjen, sier Jakobsen.