Derrick Rose og Rajon Rondo  (Foto: TANNEN MAURY/EPA)
Derrick Rose og Rajon Rondo (Foto: TANNEN MAURY/EPA)

Bulls slo Celtics etter tre(!) ekstraomganger

Åttedelsfinalen i NBA avgjøres i kamp sju lørdag

Sluttspill-serien mellom Chicago Bulls og de regjerende mesterne Boston Celtics er blitt en klassiker. Det står nå 3-3 i kamper i best av sju-serien, etter en 6. kamp som ble avgjort med ett poeng etter hele tre ekstraomganger. Chicago vant 128-127.

Fire av seks kamper til spilleforlengelse
Nå har fire av seks oppgjør disse jevnbyrdige duellantene mellom gått til spilleforlengelse. I kamp fire trengtes to ekstraomganger. I kamp seks altså tre.

De regjerende mesterne Boston Celtics (17) og Chicago Bulls (6) har vunnet NBA-tittelen tilsammen 23 ganger. Lørdag kveld vil en av de to gigantene være utslått før årets kvartfinaler etter den syvende og avgjørende matchen i Boston.

Karrierebeste av Ray Allen
Da Celtics i fjor tok sin første NBA-tittel på 22 år, var det mye takket være bidragene fra importene Ray Allen og ikke minst Kevin Garnett, som ble hentet fra henholdsvis Seattle og Minnesota. Sammen med Celtics-veteran Paul Pierce utgjorde Allen og Garnett en formidal angrepstrio.

HER AVGJØRES DET HELE: Derrick Rose blokker Rajon Rondo i sluttsekundene.  (Foto: Charles Rex Arbogast/AP)
HER AVGJØRES DET HELE: Derrick Rose blokker Rajon Rondo i sluttsekundene. (Foto: Charles Rex Arbogast/AP)

Nå må Celtics klare seg uten en skadet Garnett. Allen påtar seg et stort ansvar, og scoret hele 51 poeng mot Bulls i natt, karrierbeste i sluttspill-sammenheng for 33-åringen.

Glen Davis bidro med 23 poeng for Celtics og Paul Pierce med 22. Rajon Rondo scoret bare åtte poeng selv med hadde hele 19 assists.

Unge Rose ble helten
Derrick Rose er blitt kåret til den beste førsteårs-spilleren i NBA denne sesongen, og bidro med 28 poeng for Bulls i går. Vel så viktig var hans blokk på Rajon Rondo åtte sekunder før slutt i tredje overtids-periode, da han hindret Celtics å ta ledelsen.

Rose bommet deretter på begge straffene han fikk tre sekunder før slutt, men det endte opp med å være uten betydning ettersom det siste desperate skuddet Rondo fikk avgårde et tidels sekund før slutt ikke traff.

Bulls toppscorer ble John Salmons med 35 poeng, Brad Miller startet på benken men endte med 23 poeng og ti returer.