Jan Halvor Halvorsen  (Foto: Johansen, Erik/SCANPIX)
Jan Halvor Halvorsen (Foto: Johansen, Erik/SCANPIX)

Dropper Adecco-kamp for å dra i konfirmasjon

Notoddens førstekeeper har en konfirmasjonsklausul i kontrakten.

Notodden-keeper Terje Reinertsen dropper kampen mot Haugsund neste helg fordi han prioriterer brorens konfirmasjon.

Da Reinertsen skrev under på en kontrakt med Notodden i fjor sommer fikk han en klausul i kontrakten der han ble lovet fri første helgen i mai 2009.

- Noen ting er viktigere enn fotball
Den gang var han andrekeeper, men i de tre siste kampene har han henvist Nuno Marques til benken. Nå slipper Marques til igjen når Reinertsen drar på konfirmasjon.

- Det har vær vanskelig å bestemme seg. Jeg har gått mange runder med meg selv de siste ukene. Jeg har dårlig samvittighet overfor lagkameratene mine, men jeg tror det hadde blitt enda verre hvis jeg ikke hadde reist i konfirmasjonen. Jeg skjønner at noen kanskje syns jeg har tatt et noe spesielt valg, sier Reinertsen til Telemarksavisa.

Den spesielle avspaseringen har fått blandet mottakelse hos lagkameratene, og ifølge Reinertsen synes noen det er rart mens andre støtter ham.

- Noen ganger kommer det opp ting som er viktigere enn fotball. For meg er dette et sånt tilfelle, konkluderer sørlendingen selv.

Treneren visste ikke om klausulen
Trener Jan Halvor Halvorsen visste ikke om klausulen før inntil nylig.

- Dette var noe Terje og vår sportslige leder ble enige om i fjor sommer. Det kunne blitt et problem for oss om Nuno for eksempel hadde vært skadet nå. Da hadde han ikke kunnet reise. Nuno er imidlertid tilbake i godt, gammelt slag nå, så da går det greit, sier Halvorsen til Telemarksavisa.

Treneren vil ikke spekulere i at Reinertsen mister plassen for godt, men innrømmer at det får konsekvenser siden Nuno Marques igjen slipper til mellom stengene.