witcher
witcher

The Witcher til konsoll satt på vent

Uoverensstemmelser og manglende betaling får skylden.

The Witcher ble mottatt med gode anmeldelser da det kom til PC i 2007, og den utvidede versjonen utgitt året etter jekket spillet opp enda et par hakk. Utvikleren, polske CD Projekt RED STUDIO, fikk en knalldebut på spillmarkedet, og utgiver CD Projekt satte straks i gang arbeidet med en konsollversjon til Xbox 360 og PS3.

De som har gledet seg til å spille The Witcher foran TV'en i stua ser imidlertid ut til å måtte vente en stund til, da arbeidet med spillet har fått en brå stans. Det er franske Widescreen som står for utviklingen av konsollutgaven, noe de har gjort i over et år nå, men grunnet uenigheter og manglende betaling fra utgiveren har studioet sett seg nødt til å legge ned verktøyet inntil videre.

"Vi har ikke fått betalt på noen måneder og mottok en betaling som ikke hang på greip. Vi hadde ikke noe annet valg enn å sette utviklingen på vent. Vi har ikke vært i stand til å finne en løsning", sier selskapets direktør, Olivier Masclef til GamesIndustry.biz. Han hevder også at studioet ikke var involvert i samtaler med Atari og CD Projekt, og at Atari som følge av dette har forventet deler av prosjektet ferdigstilt til datoer Widescreen aldri ble informert om.

Masclef hevder de har gjort en god jobb så langt med konsollutgaven av The Witcher, og at samtlige funksjoner i PC-versjonen er tilstede og fullt fungerende. Vi kan bare ta ham på ordet inntil videre, idet vi håper utviklingen vil kunne fortsette som normalt.