Erik Huseklepp (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Erik Huseklepp (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

- Newcastle vil ha Huseklepp

Erik Huseklepp er ønsket av Alan Shearer og Newcastle.

Det er en vanligvis så pålitelige avisen Evening Chronicle som i sin torsdagsutgave skriver om Newcastles interesse for Branns Erik Huseklepp.

LES: Fire klubber så Huseklepp

24-åringen skal ha blitt fulgt av speidere fra Newcastle kontinuerlig denne sesongen, og kan komme til å ende opp på St. James' Park i sommer.

Men ifølge Huseklepps agent er ikke interessen veldig konkret.

- Vi kjenner ikke til dette. Det er bare rykter, sier han til TV 2 Sporten.

Nytt regime
Newcastle skal også ha vurdert Huseklepp under overgangsvinduet i januar, men daværende manager Joe Kinnear og sportsdirektør Dennis Wise var uenige om at Huseklepp var rett mann å satse på.

Nå er Alan Shearer manager på St. James' Park, og ønsker å følge opp interessen for Brann-juvelen.

En Brann-kilde forteller til til avisen at en overgang for Huseklepp i sommer er sannsynlig.

- En overgang vil ikke være avhengig av om Newcastle redder plassen i Premier League, konstaterer Brann-kilden overfor The Chronicle.

Lite scoringer
Huseklepp har denne sesongen spilt angrep for Brann - men har kun scoret fire mål på 66 tippeligakamper for rødtrøyene fra Bergen.

Brann-trener Steinar Nilsen uttalte tidligere denne sesongen at han «var sikker på at Huseklepp kom til å forsvinne til en storklubb i nær fremtid».

- Han er «outstanding». Det er ikke lenge før en storklubb henter ham. Dessverre tror jeg det skjer allerede i 2009, sa Steinar Nilsen etter Branns kamp mot Vålerenga i den femte serierunden.

Dersom Huseklepp blir solgt, kan en forvente en salgssum på rundt 20-25 millioner kroner. Da vil Brann sitte igjen med rundt ti millioner kroner etter at Hardball og Fyllingen har fått sin del av kaken.