Lance Armstrong (Foto: JAKE SCHOELLKOPF/AP)
Lance Armstrong (Foto: JAKE SCHOELLKOPF/AP)

Leipheimer vant i Armstrong-comeback

- Jeg følte meg ok, sier Lance etter første etappe i Tour of the Gila.

Lance Armstrong var tilbake i sykkelritt igjen i onsdagens første etappe i Tour of the Gila.

Det er første konkurranse for amerikaneren etter kragebeinsbruddet i Vuelta Castilla y León tidligere i vinter.

- Levi cruiset til seier
Armstrong hevdet seg ikke helt i teten inn i Mogollon, men gledet seg likevel over at kompisen Levi Leipheimer triumferte på etappen.

Astana-rytteren vant foran kontinentalrytterne Peter Stetina og Chris Baldwin.

- Levi cruiset inn til seier. Jeg følte meg ikke så verst, ettersom dette er mitt første ritt etter krasjet, skriver Armstrong på sin Twitter-side.

En sjeldent brukt regel fra det internasjonale sykkelforbundet om at profesjonelle lag ikke kan stille i nasjonale ritt - som Tour of the Gila - holdt på å stoppe Armstrongs deltakelse, men Big Tex fikk likevel grønt lys tirsdag kveld.

Fikk starte i siste liten
Ritt-promotør Jack Brennan klarte å forhandle frem en avtale som sikret Astana plass på startlisten, mot at de kun stilte med tre ryttere: Armstrong, Leipheimer og Chris Horner.

Astana-trioen får imidlertid ikke sykle med de sedvanlige cyantrøyene, men derimot trøyer med «Mellow Johnny's» trykket over brystet.

Mellow Johnny's er Armstrongs sykkelbutikk i Texas, hvor navnet er en amerikanisert versjon av den franske betegnelsen for den gule ledertrøyen i Tour de France: «Maillot jaune». Dette er et kallenavn som han fikk i USA etter sine sju Tour-seirer mellom 1999 og 2005.

Levi Leipheimer, Chris Horner, Lance
  Armstrong (Foto: Jake Schoellkopf/AP)
Levi Leipheimer, Chris Horner, Lance Armstrong (Foto: Jake Schoellkopf/AP)