kondomer
kondomer

Holder de tett?

Test av kondomer

Billige kondomer er like bra som dyre. Det er konklusjonen i en ny stor kondomtest.

Det danske forbrukermagasinet Tænk har i samarbeid med eksperter laboratorietestet 14 kondomer. Resultatet er til glede for alle kondomkjøpere.

Les også: Stanset salg av Barbie-dop
Les også: - P-piller kan svekke treningseffekten

Sikker sex for 2 kroner
Du kan trygt sette din lit at både billige og dyre holder, konkluderes det i bladets seneste utgave.

Testens klart billigste kondom, Mondos Classic, koster bare to kroner. De er like bra som testens dyreste, Durex thins, selv om kondomet fra Durex er 250 prosent dyrere. Veien til sikker sex behøver altså ikke være dyr.

Testet sikkerhet
I testen er kondomenes sikkerhet, innpakning og merking undersøkt. I sikkerhetstestene er flere hundre kondomer av hvert merke er testet. Kondomene ble fylt med vann for å avdekke huller, og fylt med luft for å undersøke hvor lett de sprekker.

Mer om hvordan testen ble utført kan du lese på Tænks nettsider.

Størrelsen er viktig
Det danske forbrukermagasinet nøyer seg ikke med å teste kondomene, de gir også tips og råd om hvordan de brukes. Hovedrådet er at størrelsen er viktig.

Om kondomet har riller, duetter, farge, smak eller duft, har ingen betydning for sikkerheten. Det har derimot størrelsen, slår Tænk fast. Hvis kondomet er for stort øker sannsynligheten for at det sprekker.

Hvis penis når helt ut til spissen av kondomet økes presset på kondomet og du risikerer at det sprekker. Så selv om et kondom i størrelse XL kanskje hjelper litt på selvtilliten, er rådet klart: Ikke bruk et kondom som er for stort.