Zebra Grand Prix
Zebra Grand Prix

Høyt spill og taktikkeri før kjendisenes rallyfinale

- Det er ikke noe som er mer moro enn å herje med biler og krasje dem.

De har kommet seg igjennom runder med bilbulking, utforkjøringer, hinder og egen frykt. I kveld står åtte kjendiser klar til finalen i «Zebra Grand Prix».

Trine Rein og Jan Erik Larssen, Hanne Sørvaag og Mikkel Gaup, Terje Schröder og Hans Petter «Burre» Buraas, og Anette Bøe og Rein Alexander har alle kommet seg til finalen. Nå har de lagt både taktikk og planer for hvordan de skal vinne over konkurrentene.

Vi tok oss en prat med dem før de stilte til start, om finalen, konkurrenter og hvordan de har opplevd det å være med i kjendis-rally.

Har endret seg i trafikken

Rein Alexander er veldig fornøyd med å ha fått Anette Bøe som makker. Han tror Anette er nøkkelen til å vinne det hele.

- Hun er så fokusert og iskald. Det som er hennes fordel er hennes bakgrunn. Hun klarer å holde fokus. Jeg lukker mer øya og gir bånn gass.

Men skal vi tro Rein Alexander, så har også han fått blod på tann med å kjøre fort, til tross for en rolig start på banen.

- Kjøreferdighetene i trafikken har endret seg veldig. På rødt lys er det bånn gass. Jeg kutter svingene mer, og gir jernet. Men det må jeg ta meg i nakken på, for jeg har noen prikker fra før. Jeg tror aldri jeg kan kjøpe et fartsmonster, det blir for fristende, sier han og ler.

Anette-Bø
Anette-Bø

Knuste rute med knyttneven

For Rein Alexanders makker, Anette Bøe, ble gleden over å være med i «Zebra Grand Prix» litt overveldende i starten, og det endte med knust rute på en av bilene.

- Første gang vi var her knuste jeg vinduet av glede og «exitement» med knyttneven, sier hun, men hun mener fortsatt at hun trenger mer energi for å være klar til finalen.

- Konkurranseinstinktet er der, men jeg må jobbe litt for å hisse meg opp. Men dette er det største kicket jeg har vært med på. Nå har jeg bare en taktikk før finalen: Bare bånn gass!

Les også: Norges frekkeste programleder?

Kan bli sykt ut

Hanne Sørvaag er bare veldig glad for at ingen av de andre konkurrentene har oppdaget hennes svakhet.

- Det går innpå meg at de er litt frekk noen ganger. Hadde de visst bedre, kunne de sykt meg helt ut.

På banen er hun forøvrig ikke lettskremt.

- Jeg har ikke kjørt så mye før, så jeg synes jeg har blitt tøffere som sjåfør. Men jeg synes det var gøy å prøve å krasje, smiler hun.

Den store taktikkeren

Mikkel Gaup er ikke redd for å snakke taktikk når vi spør han om planene for finalen.

- Banene er egentlig for kort for taktikk. Etter andre sving kan alt skje, og banen er uforutsigbar. Men vi kjører taktisk, ikke for å kjøre på hverandre. Og så prøver vi å sperre. Vi tenker ikke på bilene for å si det sånn! ler skuespilleren

Mikkel-Gaup
Mikkel-Gaup

To fartsinteresserte på ett lag

Duoen Trine Rein og Jan Erik Larsen er begge interessert i motor. Jan Erik har lenge jobbet med bilprogram på TV, men at sanger Trine er så motorinteressert er mindre kjent.

- Jeg driver med roadracing på bane. Jeg har to motorsykler. Det er bare det adrenalinkicket du får når du legger deg på grensen til det som er fysisk mulig, og når du mestrer dem er det et kjempekick, sier sangfuglen.

I finalen vet teamet godt hvem de skal ha et ekstra øye på.

- Mikkel er nok den største konkurrenten. Vi kjenner til de dirty triksene hans, men Hanne Sørvaag er mye mildere. Nei, jeg tror vi vinner jeg. Og så kan Rein Alexander være en liten joker, som kommer seilende forbi. Han har en stoisk ro, sier Trine.

Les også: Kjører rally uten førerkort
Les også: - Var det min feil at Jan Erik gikk til helvete?

For liten bil

For de lange karene Terje Schrøder og Hans Petter Buraas ble møtet med finalebilen en trang opplevelse.

- Den ene bilen var for liten for oss, og det var skikkelig ekkelt, sier Terje som også kan fortelle at han måtte overvinne en aldri så liten fobi for å være med på rallyet.

- Jeg har klaustrofobi, og begynte å hyperventilere da jeg satt meg inn i den lille bilen. Men jeg fikk satt meg på plass, vridd om nøkkelen, og da startskuddet gikk, så var det bare å kjøre på.

Trine-Rein
Trine-Rein

Gøy med knuffing

Hans Petter Buraas sier han har kost seg stort så langt i konkurransen - til tross for litt dårlig plass til hode og ben.

- Det er latterlig gøy. Det er ikke noe som er mer moro enn å herje med biler og krasje dem. Nå har jeg mistet all respekt.

Han mener rallykjøringen kan være en måte å avreagere på.

- Jeg har jo også kjørt litt fort på veien da jeg var yngre. Nå har jeg roet meg ned, så det er deilig å få det ut. Det å slutte med idrett er spesielt. Jeg ville gjerne fortsette, men det var fysikken som feilet, så det er terapi å drive med dette, sier Burre.

Burre tror også han har funnet ut hvordan finalerunden skal vinnes.

- Det som er greia er å presse for å komme forbi, men da kommer man selvsagt borti hverandre. Men er man 2. eller 3. må man ta litt sjanser, sier han og gjør seg klar til siste runde.

Finalen av «Zebra Grand Prix» ser du på TV 2 Zebra i kveld klokken 20.00.