henriette stensrup (Foto: Ingrid Treborg)
henriette stensrup (Foto: Ingrid Treborg)

Henriette dropper «Gullruten»

- Det er en sorgens dag at jeg ikke får vært der, sier «Gullruten»-nominerte Henriette Steenstrup.

Lørdag er det klart for det direktesendte «Gullruten»-showet igjen på TV 2. For tolvte gang feirer tv-bransjen seg selv med et storslått «Gullruten»-show fra Grieghallen i Bergen.

Skuespiller og hovedrolleinnehaver i TV 2-serien En god nummer to, Henriette Steenstrup, er strålende fornøyd med å være nominert i kategorien «Beste kvinnelige skuespiller».

Les også: TV 2-jentene kan kuppe «Gullruten»
Les også: Disse kan vinne Gullrute

- Det må vi ikke la gå upåaktet hen! Det er kjempegøy. Jeg er utrolig stolt og glad, sier hun fornøyd til tv2underholdning.no.

Tar alt som kompliment til serien

«En god nummer to» er Henriettes egen baby. Hun hadde ideen til serien og spiller hovedrollen som Helen Stangeland. Derfor setter hun stor pris på at serien har blitt nominert i flere kategorier.

- Det er veldig gøy at vi er nominert i drama, manus og at Christian Skolmen er nominert til «Beste mannlige skuespiller» også. Vi tar jo alt som kompliment til serien, smiler Henriette.

Men tankene var langt unna en Gullrute da hun jobbet frem serien.

- Jeg har egentlig aldri tenkt «jeg har lyst på en Gullrute», men nå som jeg først er nominert tenker jeg jo det. Jeg kommer til å ligge en del i badekaret og lage takketale, fortalte hun til tv2underholdning.no like etter at nominasjonene var klare.

Les også: Lager takketalen i badekaret

- En sorgens dag at jeg ikke får vært der

Nå viser det seg likevel at Henriette ikke får mottatt en eventuell «Gullrute»-pris i beste sendetid. Hun er nemlig opptatt med Nationaltheatrets oppsetning av «En Midtsommernattsdrøm».

- Det er en sorgens dag at jeg ikke får vært der, sier Henriette som har ingen planer om å svikte Nationaltheatrets publikummere lørdag for å være med på Gullruten.

- Det er også veldig i Stangelands ånd og ikke komme på den festen. Hun hadde gruet seg til å ta på finkjolen, ler Henriette om sin egen rollekarakter i «En god nummer to».

Du kan være med på å kåre årets TV-øyeblikk. Klikk her for å stemme på ditt favoritt-øyeblikk!

Se «Gullruten» på TV 2 lørdag klokken 20.25!