Nord Norge, Smaken av Norge
Nord Norge, Smaken av Norge

Her er «Smaken av Norge»-oppskriftene

Kokkekampen er i gang i «Smaken av Norge».

Roy Magne Berglunds forrett med stekt kongekrabbe og bakt ishavsrøye vant tittelen for beste forrett i onsdagens «Smaken av Norge».

Her finner du oppskriftene på alle forrettene:

Sørlandet:

Lettrøkt sjøkreps, pannestekt sjøkreps, blomkålkrem, piperade og sjøkreps og sitrongresskum.

Se oppskriften her

Østlandet:

Rypebryst på eple- og byggrynsalat.

Se oppskriften her.

Vestlandet:

Spekemat med frisk, grønn ugressaus og sellerikrem

Se oppskriften her.

Nord-Norge:

Stekt kongekrabbe og bakt ishavsrøye. Krabbekjøtt på tynt brød med seiersløk, pepperot og dill. Fennikelsalat, løkpuré og smørsaus

Se oppskriften her.

Midt-Norge:

Smørstekt kamskjell med byggrynsrisotto og Bukkhornkløverost

Se oppskriften her.

Vil du se video av hvordan rettene tilbredes? Melk.no viser deg!

Har du en forrett basert på norske råvarer som du mener topper dissse? Da bør du melde deg på konkurransen «Folkesmaken av Norge» og bli med i kampen om premier for 50.000 kroner.

Les mer om konkurransen her.