empire
empire

Empire legges ned

Nok et årgangsselskap offer for finanskrisen.

Husker du Empire Interactive? Den britiske utgiveren startet opp i 1987 og gjorde seg relativt kjent på 90-tallet, og ga ut blant annet kultklassikeren DreamWeb og deres eget Empire Soccer, og i senere tid spill som FreeLancer, The House of the Dead 2 og FlatOut-serien. Empire står også bak varemerket Xplosiv, som har levert billigutgaver av eldre spill i mange år, i tillegg til eJay, en serie musikkprogrammer primært til Windows.

Nå ser det imidlertid ut som om Empire blir det neste offeret for den altoppslukende finanskrisen, ikke lenge etter at blant andre spillutvikler Midway har måttet bite i støvet. Den nøyaktige årsaken vites ikke riktig ennå, men kildene til Joystiq hevder at årsaken er ureglementære betalinger til Empire fra leverandører og salgssteder.

Stemningen i Empires lokaler er dermed naturlig nok ganske nedtrykt, og bedre blir det ikke når nettstedet MCV får nyss om saken og skriver om konkursen hele to uker før det var planlagt å legge det fram for de ansatte i selskapet. De ansatte fikk med andre ord den dystre nyheten via en nyhetsartikkel før de fikk vite det av sine overordnede, noe som ikke uventet har skapt reaksjoner. Håp er sannsynligvis heller ikke dusinvare blant de ansatte, etter at flere selskaper, blant annet russiske Noviy Disk, har takket nei til å redde selskapet fra dets undergang.

Vi venter mer informasjon om saken i tiden som kommer.