Wilborn
Wilborn

Wilborn snakker ut om TV-combacket

Frithjof Wilborn trer igjen inn i rampelyset når han skal lede programmet «Hvem kan slå Ylvis» på TVNorge.

Tidligere TV 2-programleder Frithjof Wilborn har inngått avtale med TVNorge til høsten. Wilborn skal sammen med Bård og Vegard Ylvisåker lede storsatsingen «Hvem kan slå Ylvis».

Er Frithjof Wilborn en B-kjendis? Stem han opp eller ned på KjendisNorge

På lørdag kan du i «God Kveld Norge» se et eksklusivt intervju med Wilborn der han forteller om sin nye TV-karriere.

Comeback

Den populære programlederen har ikke lagt skjul på at han har savnet rampelyset. Foruten noen foredragsjobber har Wilborn livnært seg som magasinskribent siden han sluttet i TV 2.

I forrige uke signerte han kontrakt med Os Fotballklubb, hvor han skal fungere som daglig leder. Og i tidsrommet 22 til 30. juni skal han altså spille inn «Hvem kan slå Ylvis» for TVNorge.

I gameshowet «Hvem kan slå Ylvis» utfordes Vegard og Bård Ylvisåker i konkurranser fra klassiske idrettsgrener til ekstreme utfordringer. Deltakere som kan slå Ylvis-brødrene kan vinne opp til en million kroner.

Måtte gå

Etter å ha vært en av TV 2s mest profilerte programledere i nærmere 12 år sluttet Wilborn i januar 2008 etter en mye omtalt feide.

Siden var det lenge stille fra Wilborn før han i januar åpent fortalte om konflikten med TV 2 da han var foredragsholder for reiselivsorganisasjonen HSMAI.

Snakket ut

Fritjof Wilborn fikk et knapt år tidligere en epost fra daværende konsernsjef i TV 2, Kåre Valebrokk, med beskjed om å møte på Valebrokks kontor klokken 09.00 påfølgende mandag.

- Jeg hadde på følelsen at noe alvorlig var i gjære. Og da jeg kom inn på Valebrokks kontor, fikk jeg beskjed om å sette meg.

- Du har null tillit

Valebrokk ga meg klar beskjed om at han hadde snakket med alle i ledelsen i TV 2, inkludert klubbledelsen. Og sa deretter: «Du har null tillit, jeg gjentar, null tillit i TV 2».

Så fortsatte han: «Jeg har bestemt at du skal fratas alle oppgaver i TV 2. Også programlederjobben i serien Skaperen», sa Wilborn.

Fikk sjokk

- Jeg fikk sjokk. Kåre hadde stengt alle dører for meg i TV 2. Og jeg skjønte at det ville bli et helvetes bråk i media, fortalte Fritjof Wilborn til et fullsatt Oslo Kongressenter.

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdag kl. 22.10
Reprise på TV2 Zebra søndag kl. 21.35

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk ut «God kveld Norge»