Miley Cyrus
Miley Cyrus

Hannah Montana-feber

Hannah Montana-filmen har premiere på fredag, bli bedre kjent med ungdomsidolet.

Det største ungdomsidolet bland kidsa for tiden er Hannah Montana spilt av Miley Cyrus. På fredag har The Hannah Montana Movie premiere på norske kinoer, og dette er en film som mange barn og unge kommer til å få med seg.

- Sjarmert av Miley Cyrus

Celine Irgens Aagaard er sjefredaktør i Topp og har møtt Miley Cyrus i virkeligheten.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle bli så sjarmert av en 15 år gammel Disney-stjerne, forteller redaktøren.

På førpremieren til filmen fikk hun erfare Hannah Montana-hysteriet på kroppen.

- Mange barn og unge kom å ville ha autografer av meg fordi jeg hadde møtt Miley Cyrus i virkeligheten, det var ganske ville tilstander, ler Aagaard. Idoldyrkingen i denne alderen er ganske fascinerende fullfører hun.

Hun forteller at ungdomsmagasinet Topp solgte 50 000 eksemplarer av bladet sitt når de hadde Hannah Montana på forsiden. Nå har redaktøren skrevet en bok om Miley Cyrus.

Hanna dubber Hannah

Siden 2006 har Disney-channel sendt Hannah Montana sin egen tv-serie som nå altså også har blitt en egen spillefilm. Alle disse årene er det en norsk jente som heter Hannah Kanutta Helstad som har oversatt Miley Cyrus til norsk.

- Jeg måtte sende stemmeprøver til USA. Disney var ute etter å få en stemme som ligner mest mulig, så valgte de meg til slutt, forteller navnesøsteren til Hannah Montana.

Hun har dubbet filmer siden hun bare var 8 år gammel, og det var også selvfølge at hun skulle dubbe den norske versjonen av spillefilmen som har premiere på fredag.

- Det tok meg 12 til 14 timer å dubbe filmen, jeg kjenner jo ganske godt til karakteren Miley Cyrus/Hannah Montana så det gikk i grunn ganske bra, forteller hun.