Fire ideer som vil revolusjonere bilindustrien

Én ting er at Volvo senker prisene, det har andre gjort før. Men det er måten! Nå har Volvo definitivt tenkt utenfor boksen!

For dette er grensesprengende! Volvo skal begynne å selge både XC60 og XC70 uten det som er deres sterkeste fortrinn: Nemlig firehjulstrekk. Dette er jo så genialt at jeg må vri meg om i kaldsvett beundring. Hvorfor har ingen tenkt på dette før!?!

Vi har tatt oss friheten til å videreføre ideen, som en gratis hjelp til andre bilprodusenter som sliter med finanskrisa. Her kommer forslagene!

1. Cabriolet uten cab!

Hvis Volvo kan selge en firehjulstrekker uten firehjulstrekk, må vel Peugeot kunne selge ståltak-cabrioleten 307 CC i en versjon der taket IKKE er nedfellbart?!? Tenk på kostnadsbesparingen! En ståltak-cab består av masse teknologi og motorer. Hiv ut alt sammen, og kutt prisen med kr 30 000,-! Så får det heller være at det blir lite vind i håret.

2. Flerbruksbil uten flerbruk!

Ta for eksempel Opel. Kan de ikke ta Meriva og kutte ut flerbruksmulighetene? La setene stå like fastboltet som Jesus-statuen på fjelltoppen over Rio de Janeiro. Og ikke en nedfellbar seterygg i nærheten, dette blir jo mye billigere. Kutt prisen med 20 000!

Renault kunne spart penger på sin Espace også. Ta ut alle setene, bortsett fra førerstolen. Da snakker vi space!

3. Pickup uten up!

Amerikanerne sliter jo om dagen. Hvorfor kan ikke Ford, Chevy og Dodge ta sine mestselgende pickuper og selge dem som pickup, men droppe å montere plan? Masse penger spart!

4. Hybrid uten hybrid!

Selv verdens største bilfabrikk sliter. Tar vi med avgifter på grunn av vekt, prisen på teknologien, motoren og batteriene, bør Toyota Prius kunne bli 70 000 - 80 000 kroner billigere uten alt hybrid-styret. Så til Toyota: Riv ut el-motoren, batteriene, og alt som hører til. Ikke bare er dere da de første med hybrid. Dere vil også bli de første med en hybridbil uten hybrid. Da snakker vi revolusjonerende!!!

Volvo har virkelig gått i bresjen. Og personen som sto bak ideen har sikkert fått ferie for å feire sin overlegne kreativitet. Får jeg tippe, sitter han og skvulper i en seilbåt uten mast, på et hav som er en sjø, drikker øl som er vann, leser en bok som er et blad, koser med en skipshund som er en katt, og ser ut over et landskap som er svensk!?!

PS! Hvis du skulle stå fast på hytteveien, og det kommer en stor firehjulstrekker fordi: Se tydelig etter hvilket merke det står i grillen, før du spør om hjelp til å bli trukket opp av grøfta. Da kan du spare både deg selv og sjåføren for en masse pinligheter. Hvis det er en Volvo, er det nemlig ikke bare usikkert om firehjulstrekken er aktivisert - men om den i det hele tatt er montért!)

PPS! Volvo betyr jo "jeg ruller", hvorfor ikke selge bilene uten hjul?