smaken av Norge, finalerunde (Foto: TV 2)
smaken av Norge, finalerunde (Foto: TV 2)

Smaken av Norge

Nå skal de beste rettene kåres!

I flere uker har vi nå fulgt Sigurd Sollien landet rundt i programmet «Smaken av Norge» her på TV 2. Det har vært en fantastisk reise med så mange fristelser. Nå er tiden inne for kåre den beste smaken. Men hvor finnes den? På Sørlandet, Østlandet, Vestlandet, Midt-Norge eller Nord-Norge?

Fem kokker fra fem landsdeler slåss om seieren!

Jakten på smaken av Norge går inn i en ny fase når Mikael Forselius fra Midt-Norge, Roy Magne Berglund fra Nord-Norge, Charlotte Mohn fra Østlandet, Hans Petter Klemmetsen fra Sørlandet og Hanne Frosta fra Vestlandet møtes til dyst.

I første program fra Østmarksetra skal de konkurrere om hvilken region som kan tilby den beste forretten. Juryen avgjør hvilken forrett som er best og som fortjener plass på menyen «Smaken av Norge» som i aller siste program skal tilberedes og serveres.

Wenche lager forrett

Wenche Andersen fra «God morgen Norge» er med i juryen sammen med Erling Sundal og Harald Osa.

Onsdag lagde Wenche en forrett. Se innslaget gratis på TV 2 Sumo.

Kokker3 (Foto: TV 2)
Kokker3 (Foto: TV 2)

De fem kokkene lager følgende forretter i første finaleprogram:

- Mikael Forselius, Midt-Norge: Smørstekt kamskjell med byggrynsrisotto og Bukkhornkløverost.

- Roy Magne Berglund, Nord-Norge: Stekt kongekrabbe og bakt ishavsrøye

- Charlotte Mohn, Østlandet: Rypebryst på eple- og byggrynsalat

- Hans Petter Klemmetsen, Sørlandet: Lettrøkt sjøkreps, pannestekt sjøkreps, blomkålkrem, paprikapiperade og sjøkreps-sitrongresskum

- Hanne Frosta: Vestlandet: Spekemat med frisk grønn ugressaus og sellerikrem

Se «Smaken av Norge» på TV 2, onsdager kl 20.