Nasra Abdullah, Team Strømmen.  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Nasra Abdullah, Team Strømmen. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

- Toppserien har godt av litt krydder

Team Strømmens Nasra Abdullah vil ha flere jenter med innvandrerbakgrunn inn i idretten.

Den kenyanskfødte ballkunstneren kom til Norge som femåring, og ble i fjor høst første innvandrer på landslaget.

- Sånn generelt for ungdom med minoritetsbakgrunn så viser jo dette at det går an. Guttene har jo klart det allerede, men det går saktere med jentene. Det er viktig at også jenter spiller og har det gøy med fotballen, sier Abdullah.

Blir forbilde
Og nå vil hun lære flere jenter ballkunst. Derfor er Team Strømmen-spilleren blitt ambassadør for Norges Fotballforbund og Integrerings- og mangfoldsdirektoratets integreringsprosjekt - som skal få barn med innvandrerbakgrunn inn i fotballen.

- Fotball er så universelt at man egentlig ikke trenger ikke språket. Samtidig var det i fotballen jeg lærte språket sammen med norske normer og verdier. Fotball handler om vennskap, man har det gøy med dem man er sammen med. Derfor er det viktig at flere jenter får sjansen til å spille fotball, fortsetter Abdullah.

- Trenger krydder
Åpne fotballtreninger gjennom skolen er et av tiltakene for å utvide fotballfamilien. Det skal være et lavterskeltilbud, slik at både jentene og foreldrene ikke nøler med å stille opp. Toppserien har mye å tjene på dette, tror Abdullah.

- Det er bra å få inn noe som er litt anderledes. Jeg er for eksempel veldig lite typisk norsk, men heller mørk, liten og glad i ball. Jeg tror at Toppserien kunne ha godt av litt krydder, smiler Abdullah.