SKUMMELT? Å lide for skjønnheten er ikke underdrevet i disse ekstreme tilfellene.
SKUMMELT? Å lide for skjønnheten er ikke underdrevet i disse ekstreme tilfellene.

Motetrendene som kan drepe deg

Mote har kostet mange liv gjennom tidene. Se bare her!

Heldigvis har de mest helsefarlige trendene gått av mote for en god stund siden. Likevel er det lurt å minne hverandre på hvorfor populæriteten sank så drastisk - slik at de dødlige trendene nedenfor aldri kommer tilbake.

Se også Trender fra 90-tallet vi alle ønsker å glemme

Korsett

Vår avdøde dronning Maud var verdenskjent for sin eksepsjonelt tynne midje - takket være stramme korsett. Innlysende nok er det en hard påkjenning for innvoller og lunger som blir sammenklemt til ugjenkjennelige og byr på både fordøyelsesproblemer og pustevansker.

Det mest ekstreme tilfellet er likevel fra USA hvor en kvinne døde i 1903 da hun strammet korsettet slik at to spiler punkterte hjertet.

DØDELIG? Korsett kan være både kledelig og elegant, men ekstrem
  bruk kan drepe deg.
DØDELIG? Korsett kan være både kledelig og elegant, men ekstrem bruk kan drepe deg.

Sminke laget av bly

Helt siden oldtiden og frem til 1920 inneholdt pudder og ansiktskremer det giftige stoffet bly. Blyet rammer hele kroppen og kan forårsake hjerneskade, konstante hodepiner, søvnløshet og i verste fall død.

I 1760 døde den irske adelskvinnen Marie Gunning på grunn av blyforgiftning. Etter dette ble det påvist stadig flere tilfeller, men det var ikke før godt ut på 1900-tallet at man sluttet å benytte seg av bly.

TRYGGERE: Den moderne sminken inneholder heldigvis ikke bly.
TRYGGERE: Den moderne sminken inneholder heldigvis ikke bly.

Se også Hysteriske catwalk-fall

Pass opp for store underskjørt

Det klokkeformete underskjørtet - også kalt krinoline, laget av stålspiler er ikke farlig i seg selv, men ved en eventuell evakuering kan det by på store problemer. Ved flere anledninger har det blitt rapportert om ulykker hvor kjolene har tatt fyr og kvinnene som var fanget i krinolinen har blitt alvorlig skadet.

Allikevel er det verste tilfellet fra en kirke i Santiago, Chile hvor mellom 2000 og 3000 mennesker døde i en kirkebrann på grunn av kvinnenes bruk av krinolinen. I det kirken tok fyr på grunn av en ustabil gasslampe styrtet kvinnene mot utgangen som ble blokkert fordi de underskjørtene var for store for utgangsdøren.

UPRAKTISK: Med den enorme omkretsen disse underskjørtene kunne
  ha, kan det være en ufordring å snike seg rundt i en glassbutikk.
UPRAKTISK: Med den enorme omkretsen disse underskjørtene kunne ha, kan det være en ufordring å snike seg rundt i en glassbutikk.

Se flere godbiter på waschera.no