Internett   Svenskenelogo
Internett Svenskenelogo

Svenskene tar spillutvikling på alvor

Lanserer nettside for alle innenfor spillindustrien

Den svenske foreningen, Dataspelsbranchen, har nå lansert en nettside som skal samle alle som jobber innenfor spillindustrien i Sverige. Dataspelsbranchen, som blir litt som den norske NSM, representerer distributører, forlag og utviklere. Blant annet finner vi store navn som Starbreeze, DICE og Paradox Interactive som medlemmer.

Nå har Dataspelsbranchen stolt lansert nettstedet spelutbildningar.se. Der kan de forskjellige utdanningsstedene kommunisere sammen i tillegg til at den etablerte spillbransjen kan legge ting til rette og til og med finne talenter.

Man ser at en del av spillmarkedet har gått bort i fra de lange dyre produksjonene og det kommer flere indie/casual spill som gir kortere produksjonstid og kjappere inntekter.

Ann Sofie Sydow som er utdanningskoordinator i Dataspelsbranchen sier dette:

– Det finns ett stort söktryck på våra svenska spelutbildningar. De som söker har en okuvlig passion och ett starkt driv. Då är det extra viktigt anser vi på Dataspelsbranschen att vi ger dem förutsättningar för att de ska få rätt utbildning. De utbildningar vi samarbetar med är framgångsrika och lyhörda för nya trender. Utbildningarna gör ett mycket gott jobb men så får de också jobba med Sveriges nästa generation av spelutvecklare, vår framtid.

Vi ønsker svenskene lykke til med denne friske satsingen og gleder oss til vi får like mange gode spillutviklere her i Norge.