Alan Shearer  (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)
Alan Shearer (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)

Nervedrama på St James' Park

Tippeliga og Premier League på mandagens dobbel.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Spillforslag 27.april, frist kl. 18.55:
102 Bodø/Glimt-Brann B 2,65
113 Newcastle-Portsmouth H 1,90

Totalodds: 5,04

Sesongens første Brann-seier?
Tippeliga. Stig Johansen reddet ett poeng på overtid for Glimt i 1-1-kampen borte mot Sandefjord. De overrasket de fleste i fjor, og var sterke hjemme på Aspmyra. Denne sesongen har de slitt mer, og til dette oppgjøret er Glimt svekket offensivt. Kaptein Jan Derek Sørensen og Thiago Martins (a) er ute med skader.

Brann har heller ikke imponert i sesongåpningen, og venter på årets første seier. De to siste bortekampene har imidlertid vært bra, med 1-1 mot Rosenborg og sist 1-1 mot Vålerenga. Til dette oppgjøret er Petter Vaagan Moen (m) tilbake, Birkir Sævarsson (m) og Eirik Bakke (m) er ute.

Vi har hatt svært begrenset tro på Brann så langt denne sesongen, men nå bør sjansene for en sårt tiltrengt trepoenger være gode mot et svekket Glimt-lag. 2,65 er pen odds, og vi spiller B på Aspmyra.

The Magpies må vinne
Premier League. Shearer-effekten har foreløpig uteblitt for Newcastle. Med kun ett poeng på de fire siste kampene har de fire poeng opp til trygg grunn. Alan Shearer betegner denne kampen som den viktigste i klubbens historie, og dette er en kamp som må vinnes om Newcastle skal redde plassen i Premier League. Obafemi Martins (a) og Mark Viduka (a) var begge tilbake mot Tottenham, og meldes klare til dette oppgjøret.

Portsmouth er heller ikke sikret ny kontrakt i Premier League, men har seks poengs klaring til streken foran dette oppgjøret. Formen har vært bra i det siste, tross det forventede tapet på Old Trafford sist. David Nugent (m) og Younes Kaboul (f) er usikre, mens Niko Kranjcar (m) er ute.

Det er duket for et nervedrama på St James` Park. Newcastles fantastiske publikum fortjener et Premier League-lag, og vi tror Newcastle tar tre livsviktige poeng til godkjente 1,90.

Vurdert av Tage Barstad