Henning Solberg  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Henning Solberg (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Henning Solberg sikret tredjeplass

For første gang i år kjørte Henning Solberg (36) inn til en plassering på seierspallen i rally-VM med tredjeplass i Rally Argentina.

Storebror Solberg tok over tredjeplassen til sin uheldige lillebror Petter (34), som fem kilometer før mål på tredje siste fartsprøve mistet bensintrykket i sin Citroën og måtte bryte.

Dermed røk sjansen til nok en gang å overraske med en plassering på seierspallen for privatføreren, som ble treer i Rally Kypros. På fartsprøven før oppsto samme mystiske problem på bilen til finske Jari-Matti Latvala, som også han måtte oppgi tredjeplassen.

Petter Solberg forsøkte med alle midler å få bilen i gang igjen, men uten å lykkes. En bergingsbil måtte tilkalles for å hente hans Citroën tilbake til depot.

Sebastien Loeb styrte sikkert inn til sin femte strake seier i Argentina og karrierens 52. enkelttriumf. Franskmannen har seiret i samtlige fem VM-runder tidligere i år.

Stallkamerat i Citroën, spanske Daniel Sordo, kjørte inn til en like sikker annenplass, 1.13,1 minutt bak Loeb. Henning Solberg endte 4.04,1 minutter bak Loeb, men var beste «ikke-Citroën-fører». (©NTB)

Mer innhold fra TV 2