Bentley  (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Bentley (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Erik Hagen  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Erik Hagen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Bengt Sæternes  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Bengt Sæternes (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Moa  (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Moa (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Moa  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Moa (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
SØSKENKJÆRLIGHET: Moa og Mos har dratt på seg den samme drakten tidligere. Moas drøm er at de også kan spille på landslaget sammen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
SØSKENKJÆRLIGHET: Moa og Mos har dratt på seg den samme drakten tidligere. Moas drøm er at de også kan spille på landslaget sammen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Erik Hagen  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Erik Hagen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Bentley misset på hat tricket

Nigerianeren scoret to, og kunne blitt den store helten da han fikk sjansen fra straffemerket.

Odd Grenland - Vålerenga 2-2 (0-1)

Skagerak Arena (TV2 Sporten): Vålerenga fikk en kanonstart på Skagerak Arena, men Bentley snudde kampen med to scoringer etter hvilen. Nigerianeren hadde sjansen til å bli den store helten, men bommet fra ellevemeteren.

Se alle høydepunktene i videovinduet over!

- Han skal jo aldri ta den, og står ikke på listen en gang, så jeg skjønner ikke hva han gjør der. Men han scoret jo to mål og blir nok dyttet frem av de andre. Det er Fevang og de andre rutinerte gutta som skal ta den, og her burde de tatt det ansvaret, sier Dag-Eilev Fagermo om situasjonen.

Se intervju med Fagermo her:

304005

- Kapteinen ba meg ta det siden jeg kunne score hattrick. Jeg er kanskje veldig uheldig, sier Chukwuma «Bentley» Akabueze til TV 2 Sporten.

- Angrer du nå?

- Ja, for å være helt ærlig så gjør jeg det.

Se intervju med Bentley og Fevang her:

304006

- Jeg ga han straffen, innrømmer kaptein Morten Fevang.

- Jeg ville gjerne at han skulle få ett til. Og det var litt dumt akkurat i dag, men vi får skyte selv neste gang så får se hvordan det går. Vi skal ikke legge skylden på Bentley for at vi ikke fikk tre poeng i dag, den skal jeg ta selv, sier Fevang, som fikk kjeft av Fagermo etter kampen.

- Det blir sikkert kjeft å få på spillermøtet i morgen også, men vi kommer vel over det, smiler veteranen.

Se straffebommen her:

303982

- Vi var best
Odd-treneren mener Vålerenga var heldige som fikk ett poeng.

- Vi var meget gode i 2. omgang og burde ha vunnet i dag. Vålerenga skal jo ta gull, og er heldige som får poeng her, mener Fagermo.

Og får støtte av Martin Andresen.

- Odd hadde andreomgangen. Vi slår for mye langt, og klarer ikke holde høyt nok balltempo.

Pangstart for Vålerenga
Moa ga Vålerenga ledelsen i det 12. minutt. Kristofer Hæstad slo inn i feltet der Daniel Fredheim Holm stjal ballen fra Odd-forsvarerne Torjus Hansén og Morten Fevang før han rundet Arni Gautur Arason i Odd-buret.

Foran kassen sto Moa, som banket rekkekameratens forsøk videre i noten. Spisskometens andre tippeligascoring denne sesongen.

Se scoringen her:

303888

Peter Kovacs er fryktet av Vålerenga-forsvaret, og var nær med å heade inn 1-1 på en Bentley-corner i det 32. minutt, men Troy Perkins var våken og fikk bokset ballen bort.

Minuttet senere sendte en svært opplagt Daniel Fredheim Holm et frispark fra 20 meter like utenfor krysset til Arason.

Fredheim Holm, Mos og Moa skapte tilløp til panikk i Odd-forsvaret ved flere anledninger i åpningsomgangen, mens Peter Kovacs & co skapte noen småfarligheter på hjørnespark og ved høye innlegg fra sidene.

Bentley utlignet
To minutter før pause ladet Kovacs kanon fra 10 meter, men skuddet med retning mot nettmaskene ble stoppet av Jarl-André Storbæks bakdel.

Et omen om hva som skulle komme.

- Vi må tørre mer. Spille mer langs bakken og mindre i luften, og ta mer vare på ballen når vi vinner den, sa Martin Andresen etter de første 45 minuttene.

- Jeg er skuffet over at vi ikke har høyere tempo, men vi kommer fremover på sidene og får noen innlegg på slutten her, sier Dag-Eilev Fagermo.

Og det var Odd Grenland som tok tak i kampen etter pause.

Etter tre minutter fikk Odd Grenland tellende resultat på de mange farlige hjørnesparkene. Perkins klarte ikke komme ut for å bokse, og Bentley vant krangelen om ballen på femmeteren og fikk prikket inn utligningen.

Se utligningen her:

303935

Og nigerianeren stoppet ikke der. I det 74. minutt banket 19-åringen inn sitt tredje mål for sesong med et utsøkt frispark fra 20 meter.

Se frisparkperlen her:

303951

Noe av æren for for scoringen må Bentley dele med Simen Brenne, som først vant ballen med en sugende takling på Fredheim Holm før han stormet fram og ble ble stoppet ulovlig av Erik Hagen på 20 meter.

Sæternes utlignet
Bengt Sæternes startet på benken, men kom inn for lagkaptein Daniel Fredheim Holm, og brukte ikke mer enn to minutter på å utligne da han headet et tverliggerheading fra Moa i det åpne buret.

Se scoringen her:

303956

Men dramaet var ikke over på Skagerak Arena.

Bentley hadde sjansen til å score hattrick fra ellevemeteren sju minuttr før full tid etter at Erik Hagen holdt Kovacs i trøyen. Men Troy Perkings reddet den svake straffen med et tigersprang.

MINFOTBALL: Gøy og gratis

Hagen slapp unna sitt andre gule ved denne situasjonen, men minuttet senere viste dommer Tom Harald Hagen ingen nåde etter at Panzer holdt Bentley.

Se utvisningen her:

303966

Odd fortsatte offensiven, men Martin Andresens menn klarte å redde ett poeng.