Karl Arne Johannessen  (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)
Karl Arne Johannessen (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)

Johannessen vant valget

Karl-Arne Johannessen tok til tårene da han ble valgt som ny håndballpresident.

Askøyværingen vant med 97 stemmer mot 35, og han var tydelig rørt etter brakseieren.

- Den ydmyke følelsen er så kraftig at jeg ikke er sikker på hvilke andre følelser som ligger bak i køen, men dette var fantastisk, sa en tydelig beveget Johannessen til TV 2 Sporten etter at valget var i boks.

Dragkamp
Arvid Andenæs fra Førde ble av en enstemmig valgkomité i håndballforbundet innstilt som ny president for noen uker siden. Andenæs møtte mye motbør etter innstillingen.

Onsdag sa tidligere president i håndballforbundet og idrettsforbundet, Karl-Arne Johannessen, at han ville stille som motkandidat. Seks av sju regionsledere støttet ham.

To år i skyggenes dal
Bergenseren måtte forlate sin post som Idrettspresident i 2007 etter å ha lovet millionbeløp til Idrettskretsene i Sør- og Nord-Trøndelag uten idrettsstyrets godkjenning. For å skjule denne tabben, tilbakedaterte Johannessen en e-post.

- Jeg har ikke bedt noen om å glemme eller tilgi tabber, for det har jeg ikke tenkt til å gjøre selv. Men det at man fortsatt er velkommen til å jobbe og brenne for norsk håndball, det gleder mitt hjerte veldig, sier Johannessen.