KJEMPER OM SEIEREN: Suzann Pettersen.  (Foto: DANIEL AGUILAR/REUTERS / SCANPIX)
KJEMPER OM SEIEREN: Suzann Pettersen. (Foto: DANIEL AGUILAR/REUTERS / SCANPIX)
Tutta  (Foto: HUGH GENTRY/REUTERS)
Tutta (Foto: HUGH GENTRY/REUTERS)

Ny sterk dag

Suzann Pettersen ligger an til 2. plass i LPGA-turneringen i Mexico.

Tutta har fire birdies på de 17 første hullene. Det er ett slag dårligere enn hjemmefavoritten Lorena Ochoa på den fjerde runden. Dermed er Pettersen to slag bak den meksikanske jenta sammenlagt.

TV 2 Sporten følger Tuttas finalerunde.

Etter lørdagens 3. runde var den norske stjernen bare ett slag bak ledende Lorena Ochoa. Hun fulgte opp fredagens 64-runde med en 67-runde lørdag, og hun har ikke hatt en bogey siden 4. hull torsdag.

Hun var en liten stund i delt ledelse med Ochoa, men verdenseneren slo tilbake med birdie på nest siste hull og tviholder på ledelsen etter å ha brukt 69 slag lørdag.

Det ble par på de fem første hullene til Pettersen lørdag, men så fulgte dagens første birdie. Så imponerte hun med eagle på 8. hull, og så det ble birdie også på 9. hull.

Fredag hadde «Tutta» den beste runden av samtlige spillere i turneringen, med 64 slag. Hun hadde da birdie på sju av de ni første hullene hun spilte.

Les også: Tutta best av alle

Ettersom hun startet på 10. hull fredag, var det de samme hullene som avsluttet lørdagens runde. Da ble det birdie bare på to av dem - 12. og 15. hull.

Bjørnstad nummer tre
Henrik Bjørnstad klarte ikke å følge opp den fantastiske runden han gikk fredag, men henger med i tetkampen på en delt tredjeplass.

Les også: Bjørnstad tangerte banerekorden

Bjørnstad er to slag bak ledende Chris Tidland og Garth Mulroy i Nationwide-turneringen South Georgia Classic.

- Det ble en sliterunde for Henrik i dag. Han har vært ustø på utslagene og det har skapt mye trøbbel fordi mange av dem har havnet fairwaybunkerne. Hull 10 ble på mange måter et vendepunkt; da landet han i nok en bunker og ballen var plugget innunder kanten. Henrik måtte tilkalle dommeren og meldte ballen uspillbar. En dobbelbogey på det hullet var uungåelig, men derfra og inn kjempet Henrik fabelaktig. Fra på det tidspunkt å være +4 ender det til slutt med +1 på runden og Henrik fighter seg inn igjen i turenringen. Nå har han et godt utgangspunkt for sisterunden i morgen, sier NGF-sportssjef Frode Scheie til TV 2 Sporten.

(©NTB/TV 2 Sporten)