Thomas Myhre  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Thomas Myhre (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Myhre: - Må slippe oss løs hjemme også

Thomas Myhre håper seieren mot Molde vil hjelpe Viking i jakten på hjemmeformen.

Molde - Viking 1-2

Molde/Bergen (TV 2 Sporten): Viking gjorde nok god bortekamp da de vant mot Molde og ble det første laget som tok serielederens skalp denne sesongen.

Les også: Her sikrer Viking seieren
Les også: Jonevret: - Det er bittert å tape

I Viking-målet storspilte en opplagt Thomas Myhre, og selv om sisteskansen helst hadde sett at det siste målet ikke gikk inn var han gledet han seg over tre poeng.

- Det smakte veldig godt. Jeg slipper inn en på slutten og det hadde vært enda bedre å holde nullen, men vi får glede oss over tre poeng. Vi trengte den oppturen etter at vi har vært veldig dårlig på hjemmebane, sier Myhre til TV 2 Sporten.

Se mål og høydepunkter fra kampen i videovinduet over!

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

- Noe galt med oss
Og det er hjemmeformen som bekymrer i Stavanger. Nå håper Myhre at seieren mot Molde skal lette litt på ulmingen.

- Forhåpentligvis, men summa summarum slepper vi oss ikke helt løs på hjemmebane. Vi klarer å slippe oss løs på bortebane når vi ikke har det presset fra hjemmepublikum. Det er jo egentlig feil, for på hjemmebane så kan glede deg og ha med deg publikum i ryggen - og det er ikke noe galt med publikum, det er noe galt med oss, sier Vikings sisteskanse.

Myhre satser på at han og lagkameratene nå finner godfølelse på hjemmebane.

- Vi må bare snu det rundt og søke den godfølelsen på hjemmebane og tørre å slippe oss mer løs, for tydeligvis presterer vi bedre på bortebane. Det må vi gjøre noe med hvis vi skal være med i toppen, og det har vi intensjoner om å gjøre, sier han.

Se intervjuet med Thomas Myhre her:

303789

- Sliter med forventningen hjemme
Det håper også Viking-trener Uwe Rösler.

- Borte gjør vi det bra, men hjemme sliter vi med forventningene og at vi må føre kampen. Hele tiden må vi være offensive og vi finner ikke alltid den rette måten å åpne døren på hjemme. Alt i alt henger vi med, vi kjemper til oss resultater vi spiller oss ikke til dem - men det vil komme, sier han.

Seieren mot Molde unnet han spillerne etter det litt bitre tapet for Fredrikstad på mandag.

- Det var en veldig god seier for oss. Spillerne fortjent seieren. Vi fikk dårlig betalt i forrige kamp og i dag hadde vi hellet på vår side, sier Rösler.

Se intervjuet med Uwe Rösler her:

303798

- Fotballen er svart eller hvit
Thomas Myhres storspill i sesonginnledningen fortsatte mot Molde og han vartet opp med den ene reaksjonsredningen etter den andre.

At landslagsdebatten nå kan blusse opp bryr han seg imidlertid lite om.

- Fotballen er svart eller hvit. Den ene dagen skal du henges opp til tørk og den andre dagen skal du inn på landslaget. Jeg forholder meg rolig til det. Jeg må prestere over lang tid, jevnt og bra selvfølgelig, og så blir det opp til dem å gjøre det. Jeg konsentrerer meg om å prestere for Viking, og så er det alltid en ære å være med på landslaget. Så får vi skje om det kommer til å skje igjen, sier Myhre.

- Men det var vel en grei søknad i dag?

- Det får andre vurdere, gliser Myhre.