Thierry Henry og Lionel Messi  (Foto: KAI FOERSTERLING/EPA)
Thierry Henry og Lionel Messi (Foto: KAI FOERSTERLING/EPA)

Drama da Barca reddet ett poeng

Praktangrep, keepertabbe og en kontroversiell utligning. Toppoppgjøret mellom Valencia og Barcelona hadde alt.

Valencia - Barcelona 2-2

Et tap for Valencia kunne blitt katastrofalt for Barcelonas gulljakt, og selv om det startet med Barca-scoring etter et praktangrep som ble avsluttet av Lionel Messi, så kunne det gått fryktelig galt for katalanerne.

Se alle mål og høydepunkter i videovinduet over!

Valencia utlignet etter en kjempetabbe av Victor Váldes og en flott prestasjon av Pablo gjorde at hjemmelaget gikk i garderoben med 2-1 ledelse til pause.

Den så ut til å holde helt inn, men fire minutter før full tid dukket innbytter Thierry Henry opp og scoret en meget kontroversielt utligningsmål, der Valencia mente dommeren burde blåst for angrep på keeper.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Med uavgjort har Barca sju poengs ledelse på «Los Blancos», som møter Sevilla i søndagens toppoppgjør.

I neste serierunde møter Barcelona nettop Real Madrid, og Barca-tap mot Valencia kunne gitt Real Madrid muligheten til å overta serieledelsen etter «el clásico». Nå er det klart av «Blaugrana» vil lede serien også etter den kampen.

Messi åpnet ballet
Barcelona åpnet i stort tempo på Mestalla og levnet ingen tvil. Katalanerne hadde kommet for å vinne kampen.

Etter en svimmel start kjempet imidlertid Valencia seg inn i kampen igjen, før de fikk en i fleisen.

Og for et spill Barcelona vartet opp med da de tok ledelsen.

Messi fant Iniesta på hjørnet av 16-meteren og fikk ballen tilbake. Valencia-spillerne trakk seg mot argentineren, som spilte Iniesta alene med Valencia-keeper César.

Iniesta nølte litt og kom i dårligere avslutningsposisjon, så han sendte ballen tilbake til Messi på femmeter. Den lille teknikeren fyrte løs og sendte kula sikkert i mål til ellevill jubel for Barcelona-spillerne.

Se målet her:

303842

Etter 43 minutter kom imidlertid utligningen.

Victor Váldes var fullstendig på bærtur på en Valencia-corner og ballen gikk rett i beina på Hedwiges Maduro, som enkelt satte inn utligningsmålet.

En grov feilkalkulering av Váldes, som må ta på seg all skyld for det målet!

Se keepertabben:

303847

Og på overtid i første omgang var Valencia frempå igjen da Pablo satte inn 2-1 til Valencia etter glimrende angrepsspill.

Pablo spilte vegg med Mata før han spilte seg gjennom Barcelona-forsvaret med en lekker touch og enkelt satte ballen forbi Victor Váldes.

Se målet:

303848

Etter 63 minutter bestemte Pep Guardiola seg for å ta grep, og satte inn Thierry Henry. Det holdt på å betale seg umiddelbart.

Iniesta fant franskmannen på venstrekanten og Henry fyrte løs, men César gjorde en god redning.

Se sjansen:

303852

Forsvarslet fra Henry var et signal. Barca presset på, mens Valencia hadde flere farlige kontringer - så dukket franskmannen opp.

Lionel Messi slo et frispark inn i feltet og Valencia-keeper César var ut og bokset. Ballen landet i beina på Henry, som satte ballen i mål via beina til en Valencia-forsvarer til voldsomme protester fra Valencia.

Hjemmelaget mente det burde blitt blåst frispark for angrep på keeper mot Busquets da César kom ut og bokset, og reprisene kunne tyde på at Valencia-stjernen hadde god grunn til å kjefte på dommeren som godkjente målet.

Se den kontroversielle utligningen:

303854

Lagoppstilinger:
Valencia (4-2-3-1):
César - Miguel, Albiol, H. Maduro, Alexis - Marchena, Baraja - Pablo, Silva, Mata - David Vílla.

Barcelona (4-3-3): Victor Váldes - Daniel Alves, C. Puyol, Pique, E. Abidal - Xavi, Busquets, S. Keita - L. Messi, S. Eto'o, Iniesta.