Zlatan Ibrahimovic (Foto: ANDREAS SOLARO/AFP)
Zlatan Ibrahimovic (Foto: ANDREAS SOLARO/AFP)

Zlatan vil til Spania

- Jeg kunne tenkt meg å prøve noe nytt, sier den svenske superspissen.

Zlatan Ibrahimovic ønsker nye utfordringer og vurderer nå å forlate Inter.

- Jeg har kontrakt med Inter og jeg trives her, men på samme tid kunne jeg tenkt meg å prøve noe nytt fordi jeg har vært i Italia i fem år, sier den svenske superspissen til Eurosport. Spansk fotball passer min spillestil

- Jeg har vunnet alt i Italia, jeg har lært mye i Italia, men det er et øyeblikk i livet det - som da jeg var i Ajax - at du sier til deg selv at du vil prøve noe nytt, sier Ibrahimovic.

Og Ibrahimovic vet hvor han ønsker seg dersom han forlater Inter.

- Jeg tror spansk fotball passer min spillestil. Jeg liker teknisk fotball og det spiller de der, sier han.

Sa nei til Arsenal
Ibrahimovic, som har spilt for Juventus og Inter i Italia, sier også at han takket nei til en Arsenal-overgang da han forlot Malmö til fordel for Ajax og nederlandsk fotball. Ajax ønsket meg mest

- Da jeg var i Malmö var det noen som inviterte meg til Arsenal for å møte mr. Wenger. Jeg dro dit og så Patrick Vieira og andre store spillere som var der da, og jeg møtte Wenger og pratet litt med ham, sier Zlatan.

- Så hadde jeg også Monaco, Ajax og Roma som kontaktet meg, men til sist var det Ajax som ønsket meg mest. Jeg tror det var en bedre løsning for meg selv om Wenger gjør en fantastisk jobb med unge spillere, sier Ibrahimovic.

Roser Capello
27-åringen skryter også voldsomt av den engelske landslagstreneren Fabio Capello, som var hans manager i Juventus. Jeg satt der alene og så på tapen med Van Basten

- Capelo hjalp meg mye, han trente mye med meg for at jeg skulle lære om italienske fotball, sier Ibrahimovic, og forklarer hvordan Capello forklarte han hvordan han skulle score mål.

- Etter et par måneder kalte han meg inn på kontoret. Han sa «sett deg ned» og slo på en liten TV. Han satt i en tape og ba meg om å studere den i 10 eller 15 minutter; «slik skal du bevege deg i boksen». På tapen var alle målene til Marco van Basten. Han tok på seg klærne og gikk hjem. Jeg satt der alene og så på tapen med Van Basten, med bare mål, mål og mål.