«Team Hanne» fremfører Beatles sangen «Come Together» i «Det store korslaget». I 1988 var Hanne Krogh på hagefest med George Harrison.
«Team Hanne» fremfører Beatles sangen «Come Together» i «Det store korslaget». I 1988 var Hanne Krogh på hagefest med George Harrison.

Hanne sjarmerte Beatles-George

Hanne Krogh forteller om møtet med Beatles-gitarist George Harrison.

I «Det store korslaget» skal «Team Hanne» fremføre Beatles-klassikeren «Come Together» fra 1969 - men visste du at Hanne Krogh har en unik og fascinerende Beatles-historie på lager?

Festet med Harrison og Dylan

I 1988 ble Elisabeth Andreassen og Hanne invitert på hagefest til Eurythmics-gitaristen Dave Stewart. På gjestelisten var også Bob Dylan og George Harrison.

Selv om Hanne ikke er opptatt av kjendiser og hype, innrømmer hun at det var gøy å møte menneskene bak musikken hun kaller «lydsporet til ungdommen min».

- Det var en ut-av-kroppen-opplevelse å se Dylan og Harrison sitte under et tre i hagen og spille «Blowin' in the Wind». Jeg sa til Elisabeth: «Dette er akkurat som vi pleier å gjøre, men forskjellen er at disse gutta faktisk har skrevet disse låtene», sier Hanne til tv2underholdning.

Bob Dylan var iført en rar strikkelue og jammet «Blowin' in the Wind» med George Harrison.
Bob Dylan var iført en rar strikkelue og jammet «Blowin' in the Wind» med George Harrison.

Sjarmerte Harrison

Hannes ektemann - VG-journalisten Trygve Sundbø - var også til stede på festen. Han merket at Bobbysocks-jentene var populære blant gutta, særlig hos Harrison.

- George likte Hanne. Hun fikk mye av oppmerksomheten hans den kvelden. På den tiden ble Hanne og Bettan sett på som eksotiske i Hollywood, sier Sundbø og ytdyper:

- Vakre, blide og naturlige jenter skilte seg kraftig ut fra damene som gikk med nesa høyt i været.

Tullet med Hanne

Harrison moret seg også på Hannes bekostning overfor de andre gjestene.

- Da Dave Stewart kom mot oss, introduserte George meg som sin nye sekretær. Elisabeth ble overrasket og så på George: «I never would have deared to call Hanne a secretary», sier Hanne og ler.

- Det glemmer jeg aldri!

Harrisons i aprilspøk om Norge

I etterpåklokskap er det én ting Hanne angrer litt på:

- I 1985 hadde BBC en aprilspøk med George Harrison, der George påstod at han skulle hjelpe Norge med å vinne «Melodi Grand Prix». Selv om det bare var en aprilspøk, skulle jeg ha sagt takk for hjelpen, sier Hanne og referer til Bobbysocks-seieren samme år.

Harrison døde av kreft 29. november 2001.

Team Hanne covrer Beatles

I forbindelse med «Det store korslaget», fikk Hanne et lite flashback til sommerkvelden for over 20 år siden.

- Vi jobber med «Come Together» nå, og i den forbindelse så vi musikkvideoen der Harrison er ganske fremtredende. Jeg tenkte «Kult, han kjenner jeg nesten», sier hun og ler.

Se «Det store korslaget» lørdag klokken 20.00 på TV 2!

Les alt om «Det store korslaget» her!