Steinar Nilsen, Svein Oddvar Moen  (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Steinar Nilsen, Svein Oddvar Moen (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Mini mener Nilsen bør straffes

Mener NFF er inkonsekvent når Brann-treneren bare får en reprimande.

NFF innstiller Per-Mathias Høgmo til én kamps karantene, mens Steinar Nilsen ikke blir straffet etter tumultene som oppstod under kampen mellom Brann og Tromsø.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Mener Nilsen bør straffes
TV 2 Sportens fotballekspert Mini Jakobsen sliter med logikken NFF operer med når Steinar Nilsen slipper karantene.

- Jeg synes det er snodig. Jeg ser at Steinar Nilsen er ute for å ta unna spillerne, men husker jeg riktig fikk vel unge Uwe Rösler én kamps karantene da han gikk inn på banen for å skille spillerne borte mot Molde i fjor, påpeker Mini overfor TV 2 Sporten.

Les også: «Kan ikke se at Høgmo skulle påvirke dommeren»
Les også: NFF mener Høgmo ville påvirke dommeren

Rösler ble vist rett på tribunen da han stormet ut på matta, mens det ble opprettet sak mot Høgmo og Nilsen i ettertid ettersom de ikke ble utvist av dommer Svein Oddvar Moen.

Mini er kritisk til inkonsekvensen som utvises i NFF når Steinar Nilsen slipper straff, ettersom de to trenerne i praksis har gjort det samme.

- Vi får jo mye å diskutere når domsutvalget ikke klare å forholdet seg til det de har gjort tidligere, sier Mini, som mener både Nilsen og Høgmo burde blitt straffet.

- Skal de gjøre noe bør alle få én kamps karantene og så bør de heller gi Høgmo to kamper om det han gjorde var verre, sier Mini.

Se TV 2 Sportens Rösler-innslag her:

303462

Forstår kritikken
Assisterende generalsekretær i NFF, Stig-Ove Sandnes, forstår Minis reaksjon og innrømmer at situasjonen kan ses opp mot hverandre.

- Vurderinger som det er det helt sikkert gjenstand for å gjøre, men hele situasjonen gjør at vi nå innstiller på en irettesettelse. Sammenligner man med Rösler er det åpenbart at man kan vurdere det slik, men i fjor reagerte jo dommeren med å bortvis Rösler under kampen. Her var totalsituasjonen mer omfattende og Nilsen og Skarsfjord har flere omstendigheter, sier Sandnes til TV 2 Sporten.

Han står imidlertid på at NFF har utført den rette straffeutmålingen.

- Det er ikke tvil om at det ikke er lov å bevege seg inn på matta, men du finner aldri saker som er 100 prosent like og derfor er det skjønn som ligger til rette, sier Sandnes.

- Rart Einarsson ikke får karantene
Mini skjønner heller ikke hvorfor Gylfi Einarsson slipper karantene for å ha dyttet Douglas Sequeira overende to ganger i tumultene som oppstod på Brann-stadion.

- Det er rart at han ikke får karantene. Jeg forstår ikke at de kan mene at han ikke var verre enn de andre utpå banen, sier Mini.

Stig-Ove Sandnes skjønner godt at det kan være vanskelig å forstå den avgjørelsen, men forklarer hvorfor Einarsson slapp straff:

- Det er en vanskelig situasjon hvor det er flere spillere som ikke er i tråd med god fairplayånd. Listen må ligge vesentlig over ellers måtte flere spillere vært fulgt opp, men det er lett å innrømme at det har vært en vanskelig avgjørelse, sier Sandnes.

Boten helt grei
Én ting er Mini i alle fall helt enig med forbundsstyret i: Boten på 7500 kroner som Tromsøs Joel Lindpere fikk.

- Det er greit, man skal ikke gjøre slikt selv om han sikkert hadde 3-4000 fingre rettet mot seg da han gikk av banen, sier Mini.