Claus Lundekvam  (Foto: CHRIS ISON/EPA)
Claus Lundekvam (Foto: CHRIS ISON/EPA)
Matthew Paterson, Southampton  (Foto: Kirsty Wigglesworth/AP)
Matthew Paterson, Southampton (Foto: Kirsty Wigglesworth/AP)

Lundekvam skuffet over Southampton-nedrykk

Southampton tvinges til nedrykk fra Championship etter økonomisk rot.

Southampton vil spille fotball i League One neste sesong etter å ha blitt trukket ti poeng på grunn av klubbens store økonomiske problemer.

Det har blitt bestemt at klubben, som for øyeblikket ligger på nedrykksplass i Championship, vil bli trukket ti poeng denne sesongen, dersom den ikke rykker ned. Det betyr i realiteten at klubben vil rykke ned.

Championship i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Southampton, som allerede ligge runder streken, har to kamper igjen. Det er mot Christian Kalvenes' Burnley, og bunnlaget Nottingham Forest.

Om klubben rykker direkte ned denne sesongen, gjelder ikke poengstraffen før neste år, og Southampton må da starte League One-tilværelsen med ti minuspoeng.

- Trist og tragisk
Claus Lundekvam spilte 375 kamper på tolv sesonger i Southampton, og 18 664 Southampton-fans møtte opp da han ble hedret med en testimonial-kamp i juli.

Southampton-legende synes det er fryktelig at den gjeldstyngede klubben nå tvinges til nedrykk, men er ikke overrasket over avgjørelsen.

- Det er veldig trist, og tragisk, men det har ligget i kortene og vi har ventet på den avgjørelsen. Nå blir det slik og så får vi ta konsekvensene, sier Lundekvam til TV 2 Sporten.

- Bra med en ny start
Oppi det hele er han fornøyd med at klubben har noe å spille om resten av sesongen, i og med at det er mulig å slippe unna ti minuspoeng i starten av neste sesong.

Nå håper den tidligere Soton-klippen på en ny start for klubben - og ikke minst nye eiere.

- Opp i det tragiske er det bra med en ny start slik at vi kan begynne på nytt. Jeg håper på en ny eier som vil tenke langsiktig og hjelpe oss fremover, sier Lundekvam.

- Desperat etter ny eier
Han har tro på at den gjeldstyngede klubben vil klare å få inn en ny eier, på tross at det heller sure økonomiske klimaet som råder i finanasverdenen.

- Jeg vet det er en del som har sittet på gjerdet og ventet på hva som skjer. Det kommer vel an på pris, men vi er desperate etter å få inn en ny eier, sier Lundekvam.

Soton-legenden tror uansett det blir tøft i League One neste år, men han mener en ny eier er meget viktig for å snu nedturen for Southampton.

- Lett blir det ikke uansett, men det er veldig avhening av om nye folk kommer inn og de er villige til å satse.

Ønsker en rolle i klubben
Selv om det ikke er noe han anser som veldig aktuelt med det første, så innrømmer Lundekvam at han godt kan tenke seg en rolle i klubben etter hvert.

- Jeg får hva som skjer i løpet av sommeren, men det kan være at jeg får en rolle i klubben med tid og stunder, sier han.

- Er det noe du har lyst til?

- Med tid og stunder kan jeg tenke meg det, sier Lundekvam, som presiserer at det ikke er noe han har hastverk med.