Norskeid tanker i nød får ikke hjelp

Den norskeide tankeren Stolt Strength, som nylig ble satt fri etter å ha vært kapret i fem måneder, driver rundt utenfor Somalia uten bensin og med lite mat. Ingen har kommet skipet til unnsetning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gleden over å ha blitt sluppet fri av de somaliske sjørøverne er nå vendt til fristrasjon for filippinerne på skipet. Ingen av fartøyene i den internasjonale flåten som er sendt til Indiahavet, er kommet skipet til unnsetning.

Skipet har ikke nok drivstoff til å seile og driver nå inn mot den somaliske kysten, sier skipets filippinske kaptein Abelardo Acheco til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

- Etter at vi ble frigitt har vi bedt om hjelp fra den internasjonale flåten. Vi har snakket med krigsskip fra flere nasjonaliteter og med NATO-flåten, men det har ikke skjedd noe. Vi trenger hjelp, sier Acheco.

Kjemikalietankeren er eid av rederiet Stolt-Nielsen og var chartret til Stolt Tankers da den ble kapret av pirater utenfor Afrikas Horn den 10. november i fjor. Skipet har et filippinsk mannskap på 23.

Stolt-Nielsen meldte tirsdag at skipet er satt fri, og at besetningsmedlemmene i løpet av kort tid vil bli gjenforent med sine familier. (©NTB)