marika
marika

Talenter-Marika: - Jeg elsker det røde håret mitt

Marika fra «Norske Talenter» var oppslukt i Pippi Langstrømpe.

En av kveldens semifinalister er den 24 år gamle sangeren Marika Lejon fra Søgne. Hun kom videre til semifinalen i «Norske Talenter» med egenkomponert sang og helt unik stil.

Med sitt knallrøde hår har artisten, læreren, studenten og treningsnarkomanen blitt godt lagt merke til.

Les også: Kjenner du igjen denne rødtoppen?

Drømte om rødt hår som Pippi

pippi
pippi

- Jeg lærte meg å lese i 4-5 årsalderen, og da leste jeg veldig mye Astrid Lindgren og Torbjørn Egner, også var jeg veldig fascinert over Pippi på TV, sier Marika til tv2underholdning.no.

Hun forteller at hun fikk en kortstokk med Pippi Langstrømpe.

- Det var ett kort der hvor hun hadde håret helt løst. Det var helt knæsjoransje. Jeg drømte om rødt hår siden da, smiler hun.

Drømmen om det røde håret fortsatte og i 12-årsalderen begynte hun å småfarge håret med noen striper. Likevel ble hun aldri fornøyd med rødfargen.

- Men da jeg var fjorten år fant jeg den perfekte rødfargen, og det var like før jeg skulle på Ungdommens Kulturmønstring for første gang, sier hun.

- Jeg var rampete

Selv kan hun se store likheter mellom seg selv og den populære barnebok-figuren.

- Jeg liker at hun står på egen hånd og er tøff og sterk. Hun er en helt rå karakter, mener Marika og har ingen problemer med å identifisere seg selv med Pippi. Marika forteller at hun selv hadde to venner som het Silje og Geir som var som Pippis Tommy og Annika.

marikka2
marikka2

- De fulgte etter meg - akkurat sånn som Tommy og Annika. Jeg var en rampeunge som fant på veldig mye rart. I tillegg hadde jeg også en pappa som reiste mye.

Pippi er verdens sterkeste. Også der finner vi likheter til Marika.

- Jeg pumper jern. Jeg tar vel 60 kg i benkpress. Det er iallfall mye mer en min egen vekt, smiler hun.

- Jeg elsker det røde håret

Marika forteller at hun faktisk har prøvd å farge håret svart et par ganger siden den gang.

- Det har vært noen som sier «du må gå tilbake til det naturlige mørke håret ditt for du var så fin med det», og det har jeg prøvd to ganger. Den ene gangen tok det en måned før jeg bare måtte ha det rødt igjen. Den andre gangen tok det bare to uker. Nå gidder jeg ikke mer. Jeg liker å stå opp på morgenen å se det røde håret. Jeg liker å leke med utseende - jeg elsker det røde håret!

Hvordan det går med Marika og resten av deltakerne i den fjerde semifinalen i «Norske Talenter» kan du se på TV 2 i kveld klokken 20.00!

Les alt om «Norske Talenter» her!