Roar Strand (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Roar Strand (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Strand hylles som en av tidenes klubbspillere

Roar Strand nevnes i samme åndedrag som Paolo Maldini og Pelé.

I forbindelse med Paul Scholes' kamp nummer 600 for Manchester United presenterer CNN en liste over andre store klubbspillere.

CNN trekker frem fem eksempler ved siden av Scholes: Paulo Maldini, Raúl, Pelé, Lev Jasjin - og Roar Strand, som i likhet med Scholes nettopp spilte sin kamp nummer 600 for klubben i sitt hjerte.

Rosenborg-legenden nevnes dermed i samme åndedrag som noen av tidenes mest legendariske og lojale spillere.

Slik blir Roar Strand omtalt:
«En hardtarbeidende midtbanespiller som har vunnet flere hjemlige trofeer enn noen andre nåværende spillere i Europa, med 14 ligatitler og fem cupgull for sitt norsk lag Rosenborg. I likhet med Scholes spilte han nylig sin kamp nummer 600 for laget fra Trondheim.»

Slik beskriver CNN de andre klubbheltene:

Paolo Maldini:
«Den italienske landslagsstopperen har spilt 601 ganger for AC Milan i ligaen alene. I en karriere som har vart i 25 år med én enkelt klubb spiller han fremdeles, selv om han er godt inne i sitt 40. år.»

Raúl:
«Real Madrid-kapteinen har scoret over 190 mål på nærmere 500 kamper over 14 sesonger i La Liga. Tallene fremhever ikke bare hans fantastiske talent, men viser etablerer han også som en av de beste spanske spillerne noensinne.»

Pelé:
«Fotballegenden spilte for Santos mellom 1956 og 1974, og gjorde 659 kamper og scoret utrolige 643 mål i tilleg til sine VM-heltedåder for Brasil.»

Lev Jasjin:
«Kåret til århundres keeper av FIFA i 2000. Russiske Jasjin spilte for Dinamo Moskva i hele sin 22 år lange karriere, og spilte til sammen 812 kamper for klubben og landslaget.»

PS! Under fotball-VM hedrer for øvrig FIFA den beste keeperen med Jasjin-prisen.