Per Mathias Høgmo (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Per Mathias Høgmo (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

«Kan ikke se at Høgmo skulle påvirke dommeren»

Tromsø avventer Forbundstyrets innstilling på én kamps karantene for trener Per-Mathias Høgmo – inntil videre.

Torsdag ble det klart at forbundsstyret i NFF har sendt en innstilling til Doms- og sanksjonsutvalget på en kamps karantene for Høgmo - for å ha forsøkt å påvirke dommeren i oppgjøret mellom Brann og Tromsø i den fjerde serierunden.

LES OGSÅ: Mener Høgmo ville påvirke dommeren

Branns trener Steinar Nilsen, og assistenttrener Rune Skarsfjord, stormet også banen i kampen, men slapp unna med kun irettesettelser.

Avventer situasjonen
Tromsøs sportsdirektør Morten Kræmer avventer foreløpig den endelige dommen til Høgmo.

- I første omgang tar vi nå denne innstillingen til etterretning, så får vi se hva vi gjør videre etter å ha hørt hva Doms- og sanksjonsutvalget kommer frem til, sier Kræmer til TV 2 Sporten.

- Hva er den første reaksjonen på innstillingen fra Forbundsstyret?

- Vi vil ta den diskusjonen internt foreløpig, og så får vi komme tilbake til det når vi har satt oss skikkelig inn i de forskjellige saksdokumentene, svarer Kræmer.

Påvirket dommeren?
I meldingen fra Norges Fotballforbund heter det blant annet at det «i skjerpende retning er lagt vekt på at det kan synes som om at hensikten var å påvirke dommeren».

Og:

«For Nilsen og Skarsfjord har det virket formildende at trenerne forsøkte å trekke spillerne sine tilbake fra den oppståtte situasjonen. Forbundsstyret har derfor innstilt på en kamps karantene for Høgmo, og irettesettelser for Nilsen og Skarsfjord».

Uenig i påstandene
Den påstanden er Kræmer naturlig nok uenig i.

- Jeg vet ikke hvilken kamp det skulle være Høgmo skal ha påvirket dommeren i. Når det gjelder i kampen mot Brann så mener jeg Høgmo i likhet med Brann-trenerne forsøket å roe gemyttene, mener Kræmer.

Sportsdirektøren går langt i å antyde at Tromsø kommer til å anke utestengelsen om straffen blir endelig.

- Vi kan uansett ikke anke noe før den blir rettskraftig, sier Kræmer.